Авио-карта до САД коштаће 10 евра

Aгенције
Авио-карта до САД коштаће 10 евра

Мајкл О’Лири, извршни директор нискотарифне авио-компаније Рајанер, најавио је средином седмице да ће његова компанија увести летове до САД, за које ће цијена карте бити већ од десет евра.

Рајанер ће за почетак летјети из Европе до Њујорка и Бостона, најавио је О’Лири на годишњој конференцији ирских хотелијера одржаној 25. фебруара,преноси "Дејли телеграф". Најјефтинија карта до САД коштаће десет евра, док ће карта за лет до Европе бити још јефтинија – коштаће свега 7,30 евра. Још није познато из којих ће европских градова Рајанерови путници летјети у САД.

"Наравно да неће цијене карата за сва мјеста бити десет евра", објаснио је О’Лири, "и сасвим је сигурно да ће бити знатно више сједишта у бизнис и премијум класи."

Он је додао да статистике којима располаже компанија Рајанер показују да би 15 посто путника пристало да плати јефтинију карту под условом да плаћа за све остале додатке и сервисе на лету. Управо ће на том пољу Рајанер покушати да заради више новца, а не на цијени карата.

"Ми можемо да зарађујемо чак и од продаје карата по цијени од један евро на европским летовима", изјавио је О’Лири.

Он објашњава да ће први летови бити уведени свега пола године након што Рајанер употпуни своју флоту за прекоокеанске летове. Међутим, британски аналитичари упозоравају да би тај процес куповине нових авиона и њиховог сервисирања могао да потраје и до пет година, с обзиром на то да О’Лири тврди да ће Рајанер у прекоокеанску авантуру кренути са неколико десетина авиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана