Аутоматска мјењачница ATOS банке јединствено рјешење на тржишту

ГС
Аутоматска мјењачница ATOS банке јединствено рјешење на тржишту

БАЊАЛУКА – ATOS Bank а.д. Бањалука годинама континуирано ради на унапређењу услуга према клијентима, те се на овај начин поставила као лидер у самој дигитализацији и модернизацији пословања.

-Самоуслужне зоне су од 2019. године постављене у пословницама наше банке, као и на издвојеним локацијама, те осим банкомата и уређаја за полог готовине, располажу и са дигиталним шалтером, а однедавно и са аутоматском мјењачницом  – кажу у ATOS банци.

Новина у самоуслужној зони је управо аутоматска мјењачница као јединствено рјешење на тржишту за куповину и продају валута.

-Путем дигитализованих канала у нашим самоуслужним зонама, клијентима желимо омогућити лакше и једноставније коришћење наших услуга у сваком тренутку, на сваком мјесту, и без додатних трошкова и то 24 часа дневно. Велики број наших клијената има потребу за ефикасном и брзом услугом, а модеран и убрзан начин живота, као и технолошки развој, изузетно утичу на развој банкарског пословања. Сходно томе, сигурни смо да су клијенти увидјели предности кориштења дигиталних канала, те да су препознали бенефите као што су уштеда времена и новца као и брзина обављања услуге - изјавио је руководилац Сектора дигитално и картично банкарство Тихомир Кнежевић.

Додао је да су захваљујући имплементацији аутоматске мјењачнице у самоуслужној зони употпунили услуге везане за готов новац које пружају својим клијентима.

-Тиме смо заокружили палету услуга које пружамо клијентима када уђу у 24- часовну зону на начин да осим што могу подићи и положити новац, сада могу да уз аутоматску мјењачницу ове услуге комбинују уз друге валуте. Поред продаје осам најатрактивнијих и најчешћих валута у региону  (EUR, РСД, USD, CHF, GBP, SEK, AUD, CAD) наши клијенти такође могу да купе једну од валута које нудимо на нашој аутоматској мјењачници. У овом тренутку то je срpski  динари и евро, али у плану је и проширење понуде на још неколико валута. Аутоматска мјењачница проширује значење термина „наш клијент“ на сваку особу која уђе у нашу 24-часовну зону, јер да би користили овај уређај не морају имати отворен рачун у ATOS Bank а.д. Бањалука – нагласио је Кнежевић.

Осим код сигурносних и технолошких унапређења на банкоматима, промјене су видљиве и кроз персонализованији приступ клијентима, корисницима услуга на банкоматима, кроз аутоматско слање мејла о трансакцији на мејл адресу корисника.

Сет услуга на дигиталним шалтерима је проширен могућношћу плаћања рачуна и за клијенте других банака. Уређаје за полог готовине, осим правних лица,  од сада могу користити и физичка лица, те положити  средства на своје рачуне у банци.

Из ATOS Bank а.д. Бањалука истичу да прате савремене трендове у банкарству, са приоритетом праћења технолошког развоја и континуираним радом на модернизацији и унапређењу пословања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана