Aустријанцима продужен рок до 3. маја

Глас Српске
Aустријанцима продужен рок до 3. маја

БЕОГРAД - Радна група Владе Србије за продају "Телекома" продужила је "Телекому Aустрија" рок за достављање побољшане понуде за куповину "Телекома Србија" до 3. маја, сазнаје РТС.

Рок од 15 дана, који је дат компанији "Телеком Aустрија" да побољша понуду за куповину 51 одсто акција "Телекома Србија", истекао је јуче.

Премијер Србије Мирко Цветковић рекао је да су могућа три исхода продаје "Телекома".

Прије свега, могуће је да "Телеком Aустрија" побољша понуду и понуди цијену од 1,4 милијарде евра за 51 одсто капитала "Телекома Србија", што је био минимални услов на тендеру за продају те компаније, и понуда би у том случају била прихваћена.

Друга могућност је, како је навео Цветковић, да аустријски "Телеком" не побољша понуду, што би значило да се обуставља поступак продаје "Телекома Србија".

- У случају да аустријски "Телеком" побољша понуду, али недовољно, отвориће се формални преговори са циљем да се види да ли ће се постићи утврђена минимална цена - рекао је Цветковић.

Предсједник Комисије за заштиту конкуренције Весна Јанковић изјавила је јуче да би крајем маја или почетком јуна та Комисија требало да донесе рјешење да ли би "Телеком Aустрија", уколико постане већински власник "Телекома Србија", кршио Закон о заштити конкуренције.

Ћулибрк нови директор

Влада Србије ће већ на сутрашњој сједници предложити Управном одбору "Телекома Србија" да на мјесто генералног директора именује Предрага Ћулибрка, актуелног директора "м:тела" (Телекома РС), преносе портали.

Ћулибрка је на ову функцију предложио Бранко Радујко, који се са чела "Телекома" повукао у понедјељак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана