Aустријанцима истиче рок

Глас Српске
Aустријанцима истиче рок

БЕОГРAД - Додатни рок, који је дат "Телекому Aустрија" да би побољшао финансијску понуду за куповину 51 одсто акција "Телекома Србија" истиче данас, пренио је Танјуг.

По истеку међународног тендера 21. марта, једину понуду доставио је "Телеком Aустрија", али је тој компанији Влада Србије два пута продужавала рок за побољшање понуде, 29. марта и 13. априла.

Aустријанци су понудили 950 милиона евра за 51 одсто капитала српске компаније и 450 милиона евра за инвестиције у идуће четири године. Државни званичници су истицали да се неће одступити од минималне цијене од 1,4 милијарде евра, колико је тражено на тендеру. 

Уколико би "Телеком Aустрија" преузео већински дио српског оператера, имао би удио од 59,9 одсто прихода на домаћем тржишту мобилне телефоније и 71,3 одсто претплатника.

Због тога је Комисија за заштиту конкуренције покренула поступак за оцјену концентрације власништва, али одлука још увијек није донијета.

Државни секретар за Дигиталну агенду Јасна Матић гостујући на Б92 рекла је да ће послије продаје "Телекома" претплата за фиксни телефон вјероватно поскупјети, али ће она тада подразумијевати пакет услуга интернета, фиксне и мобилне телефоније, као и кабловске телевизије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана