Атина: Полиција “разбила” штрајкаче ФОТО

Танјуг
Атина: Полиција “разбила” штрајкаче ФОТО

Атина – Грчка полиција упала је рано јутрос у депо подземне жељезнице како би растјерала штрајкаче који се девети дан противе наредби Владе Грчке да се врате на посао, преноси Танјуг.

Сукоби су избили пошто је полиција око четири сата ујутру по локалном времену разбила капију и упала у депо, након чега је притворено десет радника.

Током сукоба једна жена је задобила лакше повреде због чега је превезена у болницу, изјавио је неименовани грчки званичник, а преноси Ројтерс.

Око 90 запослених забарикадирало се током ноћи у депоу атинског метроа, на западу грчке престонице, пошто је Влада јуче издала наредбу о мобилизацији по којој они, који се не буду вратили на посао, ризикују отказ, хапшење, па чак и затворску казну до пет година.

У знак солидарности са колегама у метроу, обустави рада данас ће се придружити и запослени у аутобуском и жељезничком саобраћају.

Запослени у подземној жељезници у Атини штрајкују због најновијег пакета мјере штедње које од грчке Владе траже међународни кредитори у замјену за новчана средства како би се спријечио банкрот Грчке, која је ушла у шесту годину рецесије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана