Apple представио нови iPhone SE. Ево како можете зарадити на томе

Агенције
Apple представио нови iPhone SE. Ево како можете зарадити на томе

У понедјељак, 21. марта, Apple је организирао ивент у Сан Франциску на коме је представио нову, мању верзију иПхона – iPhone SE. У Apple-у се надају да ће мањи телефон придобити оне кориснике који још увијек користе iPhone 5,

5S или 5C и који не желе паметне телефоне са екраном од 4.7 инча, као код  6S, или 5.5 инча као код 6S Plus. Према процјенама CEO-а Appleа, Тим Cook-а, око 60% оних који користе мањи iPhone још увијек нису прешли на iPhone 6 или неки новији модел што представља велико потенцијално тржиште.

FXLider, свим читаоцима Гласа Српске, даје бесплатних 50€ за трговање цијеном дионица Apple-а на свјетској бурзи.

Бесплатних 50€ за трговање можете преузети овдје.

Нови четвороинчни iPhone посједује много одличних особина, а при томе продајна цијена ће му бити нижа од очекиване. Само Sony производи популарне телефоне са мањим екранима, као код Xperia Z5 Compact модела. Остали мањи телефони које су производили Motorola, HTC и Самсунг нису више у понуди.

Када је у питању нови четвороинчни iPhone, Apple је пронашао начин да својом стратегијом обухвати и раст продаје као и унапређење перформанси телефона које траже потрошачи. Унутрашње карактеристике телефона значајно су унапријеђене у односу на претходне моделе мањих телефона, па тако iPhone SE има исти процесор и графичке перформансе као и већи iPhone 6S. У исто вријеме, цијена која је нижа него што се очекивало, помоћи ће Apple-у да повећа удио на тржиштима као што је Индија, гдје је продаја скупљих и већих  модела имала лош резултат.

’Након догађаја на коме је представљен нови iPhone, цијена дионица Apple-а је благо пала и поред раста тoком прошлих тједана, што се често догађа када је неки догађај попраћен многим шпекулацијама. Чињеница је да је Apple остварио оно што се очекивало, представио мањи унапријеђени телефон по нижој цијени. Иако ће нижа цијена имати негативан утјецај на приходе у почетку, Apple се нада расту укупне зараде како се очекује већа продаја у количини. Према мишљењу економиста из Financial Times -а, тoком године се може очекивати раст цијене дионица од око 20%’, наводи извор из Fortrade-а.

**

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kojeg finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана