АПИФ логистика за привредни развој

Марина Чигоја
АПИФ логистика за привредни развој

Бањалука - Агенција за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ) водећа је на тржишту Српске у пружању услуга које води у форми регистара, а укључена је и у све процесе који доприносе побољшању привредних активности у РС.

Директор АПИФ-а Јелена Ћетковић каже да су у сваком тренутку спремни да одговоре на све захтјеве који произлазе из домена њиховог дјеловања стварајући позитивну пословну климу кроз увођење принципа рационализације административних функција РС.

- АПИФ свој рад базира на форми која подразумијева вођење регистара и као такав је једина институција која посједује комплетне и тачне податке који одговарају форми оригинала које уједно чува и архивира - казала је Ћетковићева.

Ова агенција успоставља и води регистар финансијских извјештаја који представља централни извор информација о имовинском, приносном и финансијском положају правних лица и предузетника, те регистар обвезника подносилаца финансијских извјештаја. Осим тога, прима, контролише и обрађује финансијске извјештаје, архивира и управља базом података и израђује анализе и информације.

- АПИФ успоставља и води регистар банкарских рачуна пословних субјеката и физичких лица и води регистар обавеза РС по основу старе девизне штедње, те коришћења старе девизне штедње у сврху откупа државног капитала, државних станова, пословних простора и гаража - казала је Ћетковићева и додала да врше и упис у регистар и воде регистар пољопривредних газдинстава као и низ других послова.

АПИФ је од краја 2013. године укључен и у процес регистрације предузећа кроз једношалтерски систем регистрације на 11 локација у РС.

- Предности оваквог вида регистрације су оснивање фирме за три дана, а оснивачки капитал код друштва са ограниченом одговорношћу износи само једну КМ. Смањени су трошкови регистрације и број институција које је неопходно обићи за потребе регистрације - истакла је Ћетковићева.

Додала је да су кроз систем унапређења квалитета у пословању и пружању услуга према корисницима извршили процес стандардизације и добили сертификат TUV NORD CERTIFICATE.

- У настојању да прошири пословање и унаприједи квалитет услуга АПИФ учествује у изради методологије за утврђивање показатеља о бонитету правних лица и предузетника. Планирамо и увођење регистра принудне наплате и регистра стечајних маса - нагласила је Ђетковићева и додала да ће АПИФ учествовати и у спровођењу мултилатералних компензација у РС.

 

Регистри које води АПИФ

Регистар предузећа

Регистар финансијских извјештаја

Регистар старе девизне штедње

Регистар пољопривредних газдинстава

Јединствени регистар рачуна

Регистар јавних предузећа

Регистар сеоских домаћинстава

Регистар бонитета

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана