Aндрићград ниче планираном динамиком

Р. Т.
Aндрићград ниче планираном динамиком

ВИШЕГРAД - Предсједник Владе РС Aлександар Џомбић изјавио је јуче да би свечано отварање Aндрићграда могло бити за три године ако градња буде настављена садашњом динамиком.

Џомбић је, приликом посјете градилишту Aндрићграда на ушћу Рзава у Дрину, рекао да је задовољан динамиком радова на изградњи града од камена режисера Емира Кустурице.

- Очекујемо финансијску подршку од општине Вишеград и "Електропривреде РС" - рекао је Џомбић.

Он је подсјетио да ће прва фаза изградње Aндрићграда, према досадашњим прорачунима, коштати 4,5 милиона КМ.
- Сљедеће године потребно је обезбиједити пет до шест милиона КМ. Онда долазе на ред најскупљи радови који ће коштати око десет до 15 милиона КМ - каже Џомбић.

Џомбић је изразио задовољство што на овом пројекту раде грађевинска предузећа из Вишеграда и да су њихови власници и радници грађевинари задовољни досадашњим односом према њима.

Режисер Емир Кустурица је рекао да ће се до 15. децембра под кровом наћи укупно 6.000 метара квадратних и да ће до краја 2012. бити завршено позориште, биоскоп, градска кућа и главна улица.

Радници

Начелник Вишеграда Томислав Поповић изразио је задовољство што већ 30 дана на градилишту новог града у Вишеграду ради 150 радника из ове општине и из четири грађевинска предузећа.

- Ово је само почетак ангажовања незапослених у Aндрићграду јер ће кад он буде завршен у њему стално ухљебљење наћи 200 радника различитих струка - рекао је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана