Амерички “АМ General” могућ партнер “Застава камиона”

Агенције
Амерички “АМ General” могућ партнер “Застава камиона”

Крагујевац - Америчка компанија која производи возила за потребе америчке војске и иностраног тржишта “АМ General” могући је стратешки партнер крагујевачке фабрике привредних возила “Застава камиони”, најавио је данас амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама Владимир Петровић.

“Та посета требало би да резултира стратешким партнерством са ''Застава камионима''“, изјавио је Петровић и додао да је посјетио ту фабрику и да је у разговорима са њеним представницима договорено да посјете крагујевачку фабрику.

“Представници ''АМ General'' формираће групу која ће наредних седмица доћи у ''Застава камионе'' и проценити да ли је могуће да ова фабрика постане стратешки партнер за прозиводњу америчких војних возила која би била испоручивана за овај део југоисточне Европе и Блиског истока”, изјавио је Петровић.

Разлог његове посјете америчкој компанији, како је саопштено, била је провјера 21 “хамера” намјењених Војсци Србије која је у оквиру дијела сарадње уговорена приликом посјете министра одбране Драгана Шутановца САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана