Алумина: У стални радни однос примљено 19 радника

Срна
Алумина: У стални радни однос примљено 19 радника

Зворник - Компанија "Алумина" из Зворника примила је у стални радни однос 19 радника, који су до сада радили на одређено вријеме.

Радницима је уговоре о раду на неодређено вријеме уручио предсједник Управног одбора "Алумине" Дарко Лакић, саопштила је данас Служба односа с јавношћу "Алумине".


Радници који су потписали уговоре на неодређено вријеме, претходне двије године радили су у секторима производње, одржавања, енергетике и развоја.

Лакић је рекао да су ови радници, након двије године рада на одређено вријеме, радом и посвећеношћу, оправдали повјерење и заслужили да добију стално запослење у "Алумини".

"Драго ми је да сте својим досадашњим радом оправдали повјерење ваших руководилаца који су предложили да будете примљени на неодређено вријеме. Очекујем да ћете и убудуће наставити ангажовано и дисциплиновано извршавати свакодневне радне задатке, одговорити задатим обавезама и допринијети остварењу пословних циљева који се налазе пред компанијом", истакао је Лакић.

Бобан Ивановић, електротехничар у служби аутоматике, рекао је да стално запослење сигурно представља стабилност и подстрек за будуће планове, међу којима су заснивање породице, те додао да је велики изазов радити у компанији као што је "Алумина".

Уговор на неодређено вријеме, послије двије године рада, потписао је и Владан Илић, који живи као подстанар са супругом и трогодишњом кћерком у Зворнику.

"Радим на Енергани, објекту који представља срце ове фабрике. Добијањем уговора на неодређено вријеме, за мене и моју породицу почиње нова будућност, јер на овај начин рјешавамо животну егзистенцију", истакао је Илић.

Илић је захвалио својим руководиоцима који су препознали његов досадашњи рад и залагање, уз обећање да ће и убудуће наставити да на најбољи начин обавља своје радне задатке.

Менаџмент "Алумине" је одлучио да се, због потреба извршења пословних задатака у компанији, једном броју радника продужи даљи радни ангажман на одређено вријеме. Ријеч је о седам радника, којима је уговоре о продужењу рада на одређено вријеме такође уручио предсједник Управног одбора "Алумине".

Уручењу нових уговора о раду присуствовали су и руководиоци сектора у "Алумини" у којима су запослени ови радници, као и Миодраг Спасојевић, савјетник директора "Алумине" за техничко-комерцијалне послове.

Компанија "Алумина" запошљава око 1.250 радника међу којима је једна трећина млађа од 35 година, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана