Алу­ми­на у но­вом по­го­ну за­по­сли­ла 45 ра­дни­ка

Срна
Алу­ми­на у но­вом по­го­ну за­по­сли­ла 45 ра­дни­ка

Звор­ник - Ком­па­ни­ја "Алу­ми­на" из Звор­ни­ка ју­че је отво­ри­ла но­ви по­гон за прои­зводњу фи­но пре­ци­пи­ти­ра­них хи­дра­та, у ко­ји је уло­же­но се­дам ми­ли­она КМ из влас­ти­тих изво­ра.

Но­ви прои­зво­дни по­гон, у ко­јем је по­сао до­би­ло 45 ра­дни­ка, отво­ри­ли су пред­сје­дник РС Ми­ло­рад До­дик, ми­нис­тар ин­дус­три­је, енер­ге­ти­ке и ру­дар­ства Пе­тар Ђо­кић, пред­сје­дник Упра­вног одбо­ра "Алу­ми­не" Ми­ло­рад Мо­ти­ка и пред­сје­дник ком­па­ни­је "Бо­ксит" Ми­ли­ћи Рај­ко Ду­кић.

По­врши­на но­во­из­гра­ђе­ног прои­зво­дног обје­кта изно­си око 2.100 ме­та­ра ква­дра­тних. По­гон, на чи­јој су из­градњи, осим ра­дни­ка ове ком­па­ни­је, би­ле ан­га­жо­ва­не и ло­кал­не фир­ме, из­гра­ђен је искључи­во влас­ти­тим сред­стви­ма "Алу­ми­не". Из­градња по­го­на по­че­ла је у сеп­тем­бру про­шле го­ди­не, а на тим по­сло­ви­ма је би­ло ан­га­жо­ва­но око 200 ра­дни­ка свих стру­ка, ме­ђу ко­ји­ма и три­де­се­так ин­жењера.

Ово је прва фа­за ре­али­за­ци­је про­је­кта ко­ји ће омо­гу­ћи­ти прои­зводњу од 10.000 то­на пре­ци­пи­ти­ра­них хи­дра­та. Ти прои­зво­ди има­ју си­гур­но тржи­ште и га­ран­ту­ју ви­со­ку за­ра­ду, а при­мје­на им је при­је све­га у хе­миј­ској и ин­дус­три­ји ка­бло­ва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана