Александар Пикер нови предсједник управе групације

СРНА
Александар Пикер нови предсједник управе групације

Бањалука - Надзорни одбор Хипо Алпе Адриа групе именовао је данас директора ове банке у БиХ Александра Пикера за предсједника Управе цијеле групације, који ће на ту дужност ступити првог јануара.

Предсједник Надзорног одбора Хипо групе Клаус Либшер поздравио је избор Пикера, као упућеног стручњака који има дугогодишње искуство у банкарству у региону и посебној ситуацији у којој се налази банка, саопштено је из Хипо Алпе банке.

"Вјерујемо да је Пикер, који ће радити заједно са садашњим члановима Управе, најбоља особа да се ухвати у коштац са сложеним изазовима који се појављују поводом реструктуисања и реприватизације Банке", рекао је Либшер.

Директор Одјељења маркетинга и корпоративних комуникација Хипо банке у БиХ Петар Стефановић сматра да је именовање Пикера изузетно позитивна вијест не само за цијелу групацију, већ и за БиХ.

Он је подсјетио да је под вођством Пикера банка из фундамента реструктуирана, да се почело са рјешавањем наслијеђених проблема, те да се фокус са неких негативних и споредних ствари вратио на бизнис.

"Чињеница да је он одабран да води Хипо Групу у овим пресудним тренуцима представља велико признање за све што је урађено у ових скоро двије године", изјавио је Стефановић.

Пикер је нагласио да је свјестан важности задатка за Банку, за Аустрију као власника и за хиљаде запослених и клијената Банке.

Александар Пикер почео је каријеру у банкарству 1989. године у Уникредит банци у Бечу, док за Хипо групу ради од фебруара 2011. године, као предсједник Управе у Словенији.

Као предсједник Управе, Пикер је управљао Уникредит банком у Србији између 2004. и 2007. године, а потом је постао генерални директор АТФ банке у Казахстану.

У Хипо банци наводе да на чело Хипо групе долази у кључном моменту за њену будућност у финалној фази продаје и да чињеница да не важи за "политичку фигуру", већ стручњака који је успјешно водио банке у три од пет земаља у којима Хипо послује, треба би да обезбиједи сигурно пословање и успјешну реприватизацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана