Aгрокоп Нови Сад нуди инвестиције

Милка Милуновић
Aгрокоп Нови Сад нуди инвестиције

БИЈЕЉИНA - Судија Основног суда у Бијељини Aлида Нађ-Мађарац ове седмице прихватила је план реорганизације производње у бијељинској "Шећерани", а његово коначно усвајање и верификација најављени су у понедјељак. Као најозбиљнији купац фабрике појављује се компанија "Aгрокоп" из Новог Сада.

Ово је "Гласу Српске" рекао стечајни управник у "Шећерани" Младен Кошутић. Он је нагласио да "Aгрокоп" нуди и велике инвестиције у бијељинску фабрику.

- Одбор и Скупштина повјерилаца позитивно  су се изјаснили о понуди за куповину "Шећеране" коју је доставило предузеће "Aгрокоп" - рекао је Кошутић.

Он је додао да је планом реорганизације производње у "Шећерани" предвиђена максимална упосленост капацитета, као и отварање нових радних мјеста. 

- Представници "Aгрокопа" су у понуди за куповину назначили да их интересује покретање производње и запошљавање нових радника. То би све требало да услиједи за најкасније двије године, од тренутка када купе "Шећерану" - каже Кошутић.

"Aгрокоп" је понудио, казао је Кошутић, да откупи дио дуговања према радницима, што је прихватила Скупштина повјерилаца "Шећеране".  

Планирано је да Скупштина повјерилаца "Шећеране" у понедјељак одржи сједницу на којој ће одлучити о свим детаљима у вези са расписивањем тендера за продају предузећа.  

- Ова фабрика би, уз одговарајући план реорганизације, производње, могла да настави са радом и запосли више од хиљаду радника - рекао је Кошутић и додао да је то веома важно за развој привреде бијељинске регије.

Он је одбацио тврдње радника да се иза фирме "Aгрокоп" из Новог Сада скрива српски бизнисмен Миодраг Костић, којег још називају "српски краљ шећера".   

Дуговања

Бијељинска "Шећерана" радницима и другим повјериоцима дугује 9,5 милиона марака. Од тога хипотекарно потраживање "Павловић банке" износи три милиона марака. Од 200 некадашњих радника "Шећеране", у стечају је ангажовано 17 радника, којима послодавац редовно исплаћује плате и топли оброк.                                                                      
   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана