Aгробанка позитивно послује

Глас Српске
Aгробанка позитивно послује

БЕОГРAД - Aгробанка је у посљедње три године позитивно пословала упркос посљедицама свјетске економске кризе, рекао је предсједник Извршног одбора Aгробанке Душан Aнтонић, пренијеле су агенције.

- Остварена добит прошле године износила је 1,15 милијарди динара, а ове се очекује 1,55 милијарди - рекао је Aнтонић, пренијеле су агенције.

Нагласио је да је стратешки циљ Aгробанке да до краја идуће године оствари тржишно учешће од пет одсто у укупном банкарском систему Србије, као и да прошири пословну мрежу у земљи и иностранству.

Међу најзначајнијим улагањима која би требало да буду остварена у предстојећем периоду, Aнтонић је навео капиталне пројекте у пољопривреди као што су изградња и обнова објеката, прерађивачких капацитета, уређења пољопривредног земљишта, мини-фарме, кредитирање набавке стада у сточарству и друга.

У приоритетима су и корпоративно и инвестиционо банкарство, развој индивидуалне пољопривредне производње, производња здраве хране, сеоски туризам, лов и риболов као и укупни развој села.

Укупан акцијски капитал Aгробанке је 17,6 милијарди динара, а девизна штедња износи 546 милиона евра што је, како је истакао Aнтонић, знатно повећање посљедње двије године, за разлику од већине банака у Србији које су у том дијелу биљежиле стагнирање или пад.

Пословница у Бањалуци

Већ идућег мјесеца требало би да почне рад Aгробанке у Бањалуци у Републици Српској, првог њеног организационог дијела у иностранству, што ће још више ојачати укупне привредне везе Србије и Српске, казао је Aнтонић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана