"Агро дестил" из Лакташа излагаће на сајму "Про вајн" у Диселдорфу

Срна
"Агро дестил" из Лакташа излагаће на сајму "Про вајн" у Диселдорфу

САРАЈЕВО - Компанија "Агро дестил" из Лакташа, која се бави производњом воћног дестилата и ракија, излагаће под окриљем Спољнотрговинске коморе БиХ на Сајму "Про вајн" који ће од 19. до 21. марта бити одржан у Диселдорфу у Њемачкој.

Предсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Здравко Маринковић са сарадницима посјетио је данас компанију "Агро дестил", у којој се годишње произведе око 120.000 литара ракије, саопштено је из Коморе.

Главни бренд је ракија шљивовица која чини 80 одсто производње, а воће које се користи у производњи је из воћњака под Козаром који се простире на 100 хектара и у којем је 80.000 стабала шљиве чачанских сорти и 20.000 стабала крушке виљамовке.

Из Коморе наводе да су се производи ове компаније нашли на многим тржиштима међу којима су србијанско, црногорско, хрватско, аустријско, њемачко, данско, али и захтјевно - кинеско.

Током састанка и обиласка производног погона, представници Коморе и менаџмента компаније упознали су се о тренутним активностима, али и плановима за скорију и даљу будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана