Африка све привлачнија за инвеститоре

Глас Српске
Африка све привлачнија за инвеститоре

КЕЈПТАУН, АЛЖИР - Африка је постала једна од најатрактивнијих дестинација у свијету са својим природним ресурсима, неистраженим секторима и многобројним младим становништвом који маме све већи број глобалних инвеститора.

Компанија Ернст и Јанг објавила је анкету о привлачности Африке која обухвата анализе инвестиција у Африку током посљедњих десет година, преносе агенције.

Према анализама Ернст и Јанга, током протекле деценије у Африци је забиљежен раст прилива страних директних инвестиција, са 338 нова пројекта на континенту у 2003. на 663 у 2010., што је пораст од 87 одсто.

Очекује се снажан раст нових пројеката у Африци са приливом СДИ за које се прогнозира да ће достићи 150 милијарди долара до 2015. године.

Према Марку Отију из Ернст и Јанга, инвеститори највеће интересовање показују за природне ресурсе Африке, не само у рударству, већ и у пољопривреди.

Оти је додао да у Африци постају све интересантнији за инвестирање и сектори туризма, потрошње, грађевинарства, телекомуникација и финансијских услуга.

Додатни фактор који привлачи инвестиције, по Отију је чињеница да су двије трећине људи у Африци данас млађи од 23 године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана