Аеродроми РС: Ускоро летови за Беч, Цирих и Минхен

Маријана Миљић
Аеродроми РС: Ускоро летови за Беч, Цирих и Минхен

Бањалука - "Аеродроми РС" планирају успостављање авио-саобраћаја према регионалним центрима, и то прије свега према Бечу, Цириху и Минхену, рекао је директор овог предузећа Мирослав Јањић.

У плану пословања "Аеродорма РС" за 2016. годину наведено је да је један од приоритета и планова и успостављање авио-саобраћаја према регионалним центрима.

- Планирамо успостављање авио-саобраћаја према европским дестинацијама одакле ће наши путници имати боље конекције у односу на постојеће. На крају, путници су ти који говоре шта желе и према којим дестинацијама желе да лете најчешће - рекао је Јањић и додао да је успостављање авио-саобраћаја према регионалним центрима стално опредјељење АРС.

О успостављању нових авио-линија, Јањић каже да преговарају и са "Ер Србијом", као и са другим партнерима.

АРС планирају да у овој години, у складу са Економском политиком РС, израде и Просторно-планску документацију, отпочну градњу карго објекта, те прошире путнички терминал и набаве аеродромску опрему која недостаје.

- Такође је у плану задржавање статуса међународног аеродрома, одржавање максималне отворености аеродрома, те сертификација запослених - наведено је у плану.

У АРС су казали да ће на основу Одлуке Народне скупштине РС приступити и изради Просторног плана за подручје посебне намјене за период до 2035. године.

Предузеће Аеродроми РС планира да ову годину заврши са добити од 304.500 марака, те да реализује 1.070 летова.

- Такође, у плану је превоз 21.000 путника, те 3.120 тона терета - наведено је у Плану пословања АРС.

Аеродроми РС и ове године ће, као и у 2015. години, запошљавати 62 радника за чије је плате планирано издвојити 1,16 милиона КМ. План пословања Аеродрома РС за период од 2016. до 2018. године биће разматран на Скупштини акционара АРС, која је заказана за 22. јануар.

Београд

Мирослав Јањић рекао је да ће Аеродрми РС настојати да поново уведу свакодневно линију на релацији Београд Бањалука. 

- Тренутно три пута седмично има лет на релацији Бањалука - Београд - рекао је Јањић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана