Адико банка креће у освајање тржишта

Срна
Адико банка креће у освајање тржишта

Бањалука - Хипо Алпе Адриа банке у БиХ од јуче понедјељка послују под новим именом - Адико банка чиме је завршен процес ребрендирања започет послије промјене власника банке.

Нови власници су амерички инвестициони фонд "Адвент интернешнел" и  Европска банка за обнову и развој, који су у процесу реприватизације купили Хипо банку од аустријске државе.

Адико банка пословаће у БиХ путем двије банке са сједиштем у Бањалуци и Сарајеву. Са 73 пословнице и широком мрежом банкомата и ПОС уређаја, Адико банка је присутна у свим дијеловима БиХ.

- Данас завршавамо процес ребрендирања и у потпуности послујемо као Адико мрежа банака у БиХ, Словенији, Хрватској, Србији и Црној Гори. Завршетак ребрендирања је први дан наше будућности - рекао је предсједник Управе Адико банк - холдинга  под чијим кровом послују Адико банке у региону Улрих Кисинг.

Нови идентитет банке осликава и нову пословну стратегију усмјерену на услуге становништву и малим и средњим предузећима уз јаку подршку великим фирмама и јавном сектору. Члан управе Адико групације Разван Мунтеану представио је јуче у Бањалуци циљеве Адико банке истичући да желе да на свим тржиштима на којима послују бити међу топ пет банкарских групација.

- Тржиште БиХ нуди потенцијал за остварење овог циља кроз нову стратегију коју смо поставили и фокус на потребе локалног тржишта. Стратегија значи доносити одлуке, а ми смо одлучили да будемо другачији. Желимо да клијенти уз Адико бренд вежу јасноћу, једноставност и непосредност - истакао је Мунтеану.

Директор Адико банке Марио Иванковић рекао је да клијенти често кажу да банкарство није довољно разумљиво што се директно одражава на искуство које имају са банкарским брендом.

- Желимо да се приближимо клијенту и олакшамо му пословање са банком кроз фокус на оно што је битно и ефикасна рјешења представљена једноставним и разумљивим језиком - изјавио је Иванковић.

Избор бренда

Бренд "адико" је настао на основу опсежног истраживања спроведеног међу клијентима и запосленима.

Банка је на дизајну новог бренда, позиционирању и визуелном идентитету сарађивала са загребачком креативном агенцијом "Брукета&Жинић ОМ" и међународном бренд консултантском компанијом "Профет" из Лондона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана