Аћић: Потписан уговор о суфинансирању инфраструктурног пројекта

Срна
Foto: Срна

КОЗАРСКА ДУБИЦА- Директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић и начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић потписали су данас уговор о суфинансирању пројекта реконструкције Ђурђевданске улице у избјегличком насељу Петар Пеција, а вриједност уговорених радова је 55.000 КМ.

Аћић је рекао новинарима да је, у оквиру средстава програма Републичког секретаријата за ову годину, Козарска Дубица уврштена за рјешавање питања интерно расељених лица и повратника.

"Министарство за избјегла и расељена лица није било толико наклоњено улагањима у насеља у Козарској Дубици у којима су Срби, интерно расељена лица, нашли своје мјесто живљења", рекао је Аћић.

Он каже да ово није једини пројекат који се реализује у овој општини.

"Успјешно смо завршили изградњу неколико индивидуалних стамбених објеката, а завршавамо и објекат колективног становања у оквиру пројекта ЦЕБ 2, који је намијењен затварању колективних центара и смањивању броја корисника алтернативног смјештаја", рекао је Аћић.

Он је нагласио да је посебан бенефит зграде која се гради у Козарској Дубици то што ће породице које уселе у станове имати и основни намјештај и покућство, што је предвиђено пројектом ЦЕБ 2.

Аћић очекује да ће општина Козарска Дубица да се пријави на јавни позив који ће ове седмице да распише Министарство за људска права и избјеглице у Савјету министара са пројектима за интерно расељена лица, о чему је данас разговарао са Рељићем, послаником у Народној скупштини Српске Дарком Бањцем и њиховим сарадницима.

Рељић је рекао да становници градског насеља Петар Пација већ годинама чекају на реконструкцију те улице, а да се у сарадњи са Републичким секретаријатом за избјегла и расељена лица у Козарској Дубици успјешно приводи крају и изградња објекта за колективно становање у Улици 18. септембра.

"Ко год може релаизовати било какав пројекат у Козарској Дубици је добродошао, а радује ме искрен однос наших партнера који са нама обављају власт", рекао је Рељић.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац изјавио је новинарима да су становници насеља Петар Пеција упутили петицију да им улица буде асфалтирана, а да је то сада и омогућено.

"Надамо се да ћемо и сљедеће године добити два пројекта те врсте, а суштина је да заједничким радом можемо доста тога да урадимо за Козарску Дубицу, испуњавајући захтјеве и потребе наших грађана", рекао је Бањац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана