Fatalna Crnogorka umalo izazvala građanski rat

GS
Fatalna Crnogorka umalo izazvala građanski rat

Saša Montenegro je jedno od najznačajnijih imena meksičke kinematografije, ali je zbog ljubavi sa predsjednikom njen život obilježio veliki skandal.

Zvijezda meksičke kinematografije Aleksandra Aćimović Popović, poznatija po nadimku Saša Montenegro je prelijepa žena sa naših prostora, ali se već kao mala sa svojom porodicom preselila u Argentinu. Studirala je novinarstvo i obožava da putuje, a jedan odlazak u Meksiko joj je promijenio život iz korena.
Vanvremenska ljepota ove Crnogorke i harizma kojom je plijenila donijele su joj zanimljive poslovne ponude, koje su joj omogućile da postane jedna od svojevremeno najpopularnijih meksičkih glumica.
Saša je prvo radila kao model, a potom i kao glumica u čuvenim meksičkim sapunicama. Njeni angažmai su privukli pažnju mnogobrojnih reditelja, te je već 1971. godine imala i svoju prvu filmsku ulogu u ostvarenju „Ljubavni san“.

Kako je sticala sve veću popularnost, za njeno ime se čulo u cijelom svijetu, a to joj je omogućilo i da bude u kontaktu sa najmoćnijim ljudima toga vremena. U jeku svoje slave upoznaje i Hosea Lopeza Portilja, predsjednika Meksičke Republike od 1976. do 1982. godine. A taj susret umnogome mijenja njenu sudbinu.

Imala je buran ljubavni život. Naime, vrlo brzo poslije upoznavanja Hosea Lopeza, otpočinje romansu sa njim, iako je on već bio u dugogodišnjem braku. Kada je bombastična vijest odjeknula u javnosti, nastao je skandal neviđenih razmjera. Njihova ljubav je doslovno podijelila zemlju, dok su ih jednu u potpunosti podržavali, drugi su ih najstrašnije osuđivali. 

Ubrzo su dobii dvoje djece - ćerku Nabilu i sina Aleksandra. Ali, vezu su ozvaniči brakom tek 1995 godine i to kada je Karmen, supruga predsjednika, preminula. Ta činjenica je izazvali još više gnjeva u meksičkoj javnosti, a konztroverze o Saši su postajale sve brojnije.

Ova ljepotica više nije mogla da izdrži ogroman pritisak sa svih strana i povukla je drastičan potez - skroz se povukla iz medija i glume, te se fokusirala samo na brigu o porodici i deci. I ljubav sa Portiljom je doživjela krah početko 2000-ih, a razlog zašto su htjeli da se razvedu nije poznat. Međutim, brakorazvodna parnica nikada nije okončana, jer je Hose iznenada preminuo u februaru 2004. godine usljed srčanih problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana