Vlade i Žarko prošetali crvenim tepihom

Glas Srpske
Vlade i Žarko prošetali crvenim tepihom

Proslavljeni srpski košarkaški as Vlade Divac i po mnogima jedan od najboljih srpskih i jugoslovenskih glumaca svih vremena Žarko Laušević prošetali su zajedno crvenim tepihom na festivalu međunarodnog filma u Nju Hemptonu.

Laušević je bio specijalni gost prilikom projekcije dokumentarca "Nekad braća", u kojem je uz saradnju WBA lige i ESPN-a ispričana priča koja govori o rastanku najbolje košarkaške reprezentacije osamdesetih i raspadu Jugoslavije. Da bi američkim gledaocima priča bila bliska, režiser Majk Toladžajn fokusirao se na Vladu Divca i Dražena Petrovića. Kroz priču o njihovom prijateljstvu, u koju su uključeni i ostali članovi tada neprikosnovenog tima planete, počev od selektora Dušana Ivkovića do Dina Rađe, prikazana je sva apsurdnost rata.

- U ovom trenutku Vlade ni sam nije svestan koliko pozitivan utisak će ovaj film ostaviti na obje nacije. Ovo je prvi put da Amerikanci kažu da su obje strane krive i da je to bio rat u kojem ne samo da nema pobjednika već da su svi gubitnici - rekao je Laušević koji se 1999. godine preselio u SAD.

Televizijska premijera dokumentarca "Nekad braća" bila je na ESPN-u, a prve kritike su fantastične, dok je film kod publike izazvao buru emocija.

Divac, inače narator u dokumentarcu u kojem se, između ostalih, pojavljuju i Lari Bird i Medžik Džonson, kazao je da su potrebne godine da se izgradi prijateljstvo, ali je jedna sekunda dovoljna da se ono uništi.

- Uvek sam mislio da će doći dan kada ćemo Dražen i ja sesti i porazgovarati o svemu, ali taj dan nikad nije došao - izjavio je Divac krajem septembra za zagrebački "Jutarnji list" i dodao da je snimajući film konačno našao svoj mir, te da ima osjećaj da se napokon pomirio sa Draženom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana