Trčaću go Buenos Ajresom

Glas Srpske
Trčaću go Buenos Ajresom

- Ako osvojimo Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, trčaću go oko El Obeliska (spomenika na središnjem trgu u Buenos Ajresu op.a.) - obećao je selektor fudbalske reprezentacije Argentine Dijego Maradona pred slušaocima radio stanice FM Metro.

Legenda argentinskog i svjetskog fudbala izvela je novu verbalnu akrobaciju. Poslije niza ispada tokom igračke karijere, Maradona nije se smirio ni na trenerskoj klupi, a sa njim je sve samo ne dosadno.

Po završetku južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal, kada je Argentina kroz iglene uši izborila put na jug Afrike, obračunao se sa novinarima nimalo biranim rječnikom. Na žestoke kritike "rječiti" Maradona je sedmoj sili uzvratio:

- Možete mi ga pop....., pa opet pu...., pu.... - rekao je tada El Pibe.

Iako ovoga puta nije riječ o "verbalnom deliktu", argentinski selektor je u eter pustio novu zanimljiviju izjavu. Na gostovanju u emisiji radio stanice FM Metro obećao je da će go trčati po ulicama Buenos Ajresa ukoliko njegova ekipa ode do kraja u Južnoj Africi.

- Ako osvojimo titulu svjetskog šampiona, ja ću trčati go oko El Obeliska u samom centru Buenos Ajresa - poručio je Maradona, a argentinska štampa je uvjerena kako to nisu samo prazna obećanja jer se Mali zeleni tokom igračke karijere već slikao "kao od majke rođen" za magazin "El Grafiko".

Argentina je u petak otputovala u Južnu Afriku gdje će igrati u grupi "B" zajedno sa Nigerijom, Južnom Korejom i Grčkom. Linoel Mesi i društvo dobro stoje na kladionicama, pa je najpoznatija britanska kladioničarska kuća Njilliam Hill na Argentince stavila omjer 7-1 (na jednu uloženu funtu možete dobiti sedam). Najveći favoriti su Brazil (7-2) i Španija (4-1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana