Sve se vrti oko seksa i novca

Glas Srpske
Sve se vrti oko seksa i novca

Dok se u Bundesligi već sedmicama "šuška" o navodnom ljubavnom trouglu u kome glavnu ulogu igra i proslavljeni reprezentativac Njemačke Mihael Balak, ta pomalo misteriozna afera dobila je i mnogo prostora u medijima.

O "trouglu" se piše (i rado čita) i u Njemačkoj i u inostranstvu. Pomalo se i zaboravlja da radoznalost javnosti (kad se radi o tajnama fudbalskih milionera) nije nešto novo. Privatni život fudbalera i te kako zanima javnost. Aktuelna afera oko seksualnih aktivnosti engleskog reprezentativca Vejna Runija u vanbračnim vodama krunski je dokaz za tu tvrdnju. Fudbal nisu samo genijalna dodavanja, prekrasni golovi, već i autogolovi fudbalera u njihovom privatnom okruženju. Ko je sa kim u vezi? Ko sa kim dijeli krevet? Ko vozi kakav automobil?

Sve su to pitanja na koje se odgovori danas nude na sportskim stranicama štampe, a ne u rubrici šarenilo. U sjeni takozvane "afere Balak", berlinski list "B.Z." objavio je prvo svjedočanstvo jedne žene poznatog fudbalera u kome ona detaljno opisuje kako u fudbalskom svijetu stvari zaista funkcionišu, o čemu se tamo priča, šta uopšte igra veliku ulogu u životu igrača i njihovih žena, djevojaka, ljubavnica...

Dana Gebhart je supruga fudbalera Marka Gebharta. Već 15 godina su u srećnom braku. Gebhart je u svojoj karijeri nastupao za nekoliko profesionalnih klubova iz Prve i Druge lige, a nakon što je napustio Union iz Berlina, taj 37-godišnjak trenutno zarađuje hljeb u jednoj nižerazrednoj ekipi, petoligašu Germaniji iz Šenajha.

- U fudbalu se sve vrti oko seksa i novca - ispričala je Dana Gebhart novinarima berlinskog lista. Ova 32-godišnjakinja detaljno opisuje sve izazove pred kojima se nađu profesionalci, uglavnom mladi ljudi koji zarađuju milione i očigledno misle da sebi mogu dozvoliti sve što im padne na pamet.

Avanture, seks-afere, to je sastavni dio njihovog života, tvrdi gospođa Gebhart i dodaje kako su od igrača još gore žene.

- Najgore od svih su mlade djevojke iz igračkog okruženja. U glavi su im samo budalaštine. One se nude i momci ne razmišljaju puno, jednostavno ih uzmu. Djevojke su poput morskih pasa, stalno vrebaju plijen. I to ne isključivo one slobodne. Za njih su fudbaleri poput trofeja - kazala je Dana.

Gospođa Gebhart nema baš dobro mišljenje o svojim "koleginicama", ženama i djevojkama fudbalera. Kaže da u njihovom "svemiru" jedinu relevantnu ulogu igraju zajedno odjeća ili satovi, te još skuplji automobili. U lošem sjećanju ostala joj je i minhenska epizoda. Od 2004. do 2008. Marko Gebhart igrao je za Minhen 1860 iz bavarskog glavnog grada. - Minhensko društvo je arogantno i umišljeno. Žene fudbalera sjede na tribinama i pričaju samo o modi, nakitu i novcu. I potvrđuju sve klišeje. Muškarci (fudbaleri, red.) nisu puno bolji. Teško mi je bilo, nikako nisam mogla da se uklopim u tu ekipu - istakla je Gebhartova.

U Njemačkoj se, za razliku od, na primjer Engleske, vrlo rijetko dogodi da neka afera iz fudbalskih voda dospije u javnost. A kad se to ipak dogodi, o aferi priča cijela zemlja. Najpoznatiji je slučaj u vezi sa minhenskim Bajernom, takozvana "afera Štrunc-Efenberg". Bivši kapiten bavarskog tima Štefan Efenberg preoteo je prije nekoliko godina suprugu svog timskog kolege Tomasa Štrunca. Poznat je i jedan slučaj iz berlinskog Uniona, u kome je igrao i Marko Gebhart. Stiven Rupreht imao je aferu sa vjerenicom svog timskog kolege Torstena Matuške. Kad se stvar zakuvala, Rupreht je morao da napusti klub. Naime, zbog tadašnje nervoze u svlačionici postojala je i opasnost da se Union ne vrati u Drugu ligu.

U intervjuu koji je Dana Gebhart dala listu "B.Z." žena poznatog fudbalera sa dosta gorčine priča o pravom licu fudbalera. Nažalost, novinari gospođu Gebhart nisu pitali zbog čega upravo baš sad priča o tim lošim iskustvima? Zašto to nije napravila u vrijeme kad je njen muž bio tražena "roba" na fudbalskom tržištu, a ne na putu u igračku penziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana