Štrahe na koncertu Severine i Bregovića

Glas Srpske
Štrahe na koncertu Severine i Bregovića

Na koncertu Severine i Gorana Bregovića u petak uveče u bečkoj diskoteci "Nahtverk", na opšte iznenađenje svih prisutnih, našao se lider Slobodarske stranke Austrije Hanc Kristijan Štrahe.

Štrahe je iskoristio priliku da razgovara sa srpskom omladinom, koja živi u Beču. On je po ulasku u diskoteku izazvao veliku pažnju prisutnih. Nasmijan i raspoložen za razgovor u pratnji kandidata ove stranke srpskog porijekla Luke Markovića išao je od stola do stola i pozdravljao se sa mladima. U razgovorima je želio da čuje nešto o njihovoj svakodnevici i životu u Austriji. Naišao je na više nego dobar prijem, jer se ne pamti da je neki austrijski politički lider uradio nešto slično. Lider FPO je inače godinama poznat po svojoj naklonosti prema Srbima i plavoj brojanici, koju nosi na ruci i koja se može vidjeti na svim njegovim plakatima, a i ove večeri je imao na ruci. Svojim dolaskom u diskoteku na koncert Severine i Gorana Bregovića, Štrahe je pokazao da je veoma ozbiljan u svojoj namjeri da pridobije glasove Srba u Beču. Potrudio se i da im se obrati na srpskom i ponovi svoje prijateljske pozdrave Srbima u Beču. Omladina je bila prijatno iznenađena i obradovana što je jedan do vodećih austrijskih političara našao za shodno da ih obiđe.

Komentari mlađih posjetilaca, koji su djelovali iznenađeno posjetom visokog austrijskog političara, bili su da je Štrahe fin i ljubazan, te da se ponaša sasvim prirodno.

Međutim, nisu samo mladi ti koji su simpatizeri ove stranke, već ih ima i među starijim Srbima, koji su ocijenili da je Štraheova stranka jedina koja ima hrabrosti da javno govori o problemima i ukaže na nepravilnosti.

- Ostale stranke samo obećavaju i ništa ne ispunjavaju poslije izbora. Takođe, ostale stranke nas Srba se sjete samo pred izbore i poslije ih više ne vidimo, dok je Štrahe neprestano prisutan među nama, što je dokazao i večeras - rekao je jedan od posjetilaca koncerta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana