Slavni osiguravaju kosu, noge i pogled unakrst

Glas Srpske
Slavni osiguravaju kosu, noge i pogled unakrst

Svjesni da su "zlatne koke" sebi samima, poznati i slavni bdiju nad svojim adutima. Između ostalog, osiguravaju guzu, kosu, noge, pa čak i pogled u kriš.

Da će fudbaler prije svega osigurati svoje noge pobija Troj Troj Polamalu, koji je ove sedmice podigao polisu osiguranja na milion američkih dolara na duge uvojke.

Brazilska plesačica Suzana Alves, koja je palila televizijske gledaoce zanosnim plesom, takođe je svojevremeno zaštitila svoje seksepilno oruđe. Suzana je navodno osigurala svoja koljena, članke i stražnjicu na dva miliona dolara.

Mnogi bi platili za to da nemaju pogled unakrst, ali ne i komičar nijemog filma Ben Turpin, čija centripetalna sočiva, kako je "Tajm" objavio 1923. godine, dobro su ga služila. Ukrštene oči filmskog glumca Bena Turpina bile su osigurane na 100.000 dolara, a novac bi trebalo da se isplati Maku Senetu ukoliko bi njegove oči postale normalne.

Godine 2006. Dejvid Bekam, tadašnja najveća fudbalska ikona, pribjegao je malo boljoj zaštiti. Ugovor vrijedan 100 miliona funti naširoko se smatra najvećom ličnom polisom osiguranja u istoriji sporta - bila je toliko velika da je podstakla glasine da je rascjepkana na nekoliko osiguravajućih firmi.

Polisa je štitila ne samo njegove dragocjene noge, već i stopala i nožne prste. Dejvid, koji je priliv novca osiguravao uglavnom prodajući svoj dobar izgled u komercijalne svrhe, takođe se osigurao i od izobličenja.

Doli Parton ne bi bila Doli bez svojih slavnih oblina. Njene grudi, koje su plijenile mnogo više pažnje, osigurane su na 600.000 dolara, po 300.000 za svaku, a Doli nije zaboravila da podsjeća svoje fanove da su potpuno prirodne.

Ugledni gastronom Egon Ronaj, koji je umro ove godine, bio je poznat po svom uglađenom nepcu. Rodom Mađar, postao je vodeći glas kulinarstva u Britaniji, a svoja čula ukusa osigurao je na čak 250.000 funti.

Igrač kriketa Merve Hjuz, prepoznatljiv po brkovima, osigurao je desnu ruku na 370.000 dolara za vrijeme svoje slave kao član australijskog nacionalnog tima. Gitaristički bog Džef Bek rezucka sam mrkvu. Nakon što je odsjekao vrh kažiprsta, zaključio je da su njegovi prsti prevrijedni da bi ih ostavio neosigurane - zato je uzeo polisu na jedan milion dolara za svaki prst.

Beti Grebl, najplaćenija holivudska zvijezda između 1943. i 1951. godine, bila je najpoznatija po svojim nogama. Na vrhuncu svoje slave osigurala ih je na milion dolara.

Brus Springstin je sam svoj gazda - i gazda svome glasu. Roker je osigurao svoj glas u londonskom "Lojdu" na šest miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana