Šerina kćerka zvanično muškarac

Glas Srpske
Šerina kćerka zvanično muškarac

Popularna Šer i službeno je ovih dana dobila sina. Naime, njena kćerka Čestiti promijenila je nedavno pol, a ovih dana joj je i na sudu priznato da je muškarac. Tako je godinu dana poslije promjene pola Čaz Bono, izašao srećan iz sudnice u Santa Moniki jer je mu je i odobren zahtjev za službenu promjenu pola i imena.

- Čaz ne može biti srećniji. Ovo je jako važan korak u njegovoj transformaciji i uveliko će mu pomoći to što će promijeniti dokumente i svima pokazati ko je on stvarno - izjavila je njegov advokat Kristina Verc.

Bono je s procesom promjene pola počeo prije godinu dana, nakon što je napunio četrdeset godina. Nedavno je izjavio da mu je odluka o promjeni pola bila najbolja u životu.

- Osjećam se puno udobnije. Oduvijek sam se osjećao kao muškarac. Život je kratak i dragocjen, a ovo sam ja. Konačno mogu biti to što jesam - izjavio je Čaz.

Proces promjene pola traje oko pet godina, a Čazu su za sada uklonjene grudi te prima hormonsku terapiju.

Da je homoseksualka, Čestiti je otkrila dok je studirala u Njujorku. Soni je činjenicu prihvatio odlično, a Šer je priznala da je izgubila kontrolu.

- Pukla sam. Uvijek sam mislila da će moja kćerka imati porodicu - izjavila je tada pjevačica.

Tada je Čestiti napustila fakultet i otkrila svijetu da je gej. Šer se u međuvremenu pomirila s tom činjenicom, a sada Čestiti postaje Čaz. Čaz je u vezi s Dženifer Ela već četiri godine, koja ga u promjeni pola zdušno podržava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana