Rakel Velč: Seksualna revolucija jede svoju djecu

Glas Srpske
Rakel Velč: Seksualna revolucija jede svoju djecu

Seks-simbol sedamdesetih, glumica Rakel Velč smatra da je upotreba pilule za kontracepciju dovela do kraha moralnih vrijednosti i anarhije, kao i da su negativne posljedice uveliko premašile sve dobre strane kontrole rađanja.

Rakel Velč smatra da je široka upotreba oralnih sredstava za kontracepciju dovela do raspada moralnih normi i do rasplamsavanja promiskuitetnog ponašanja kod mladih.

Glumica tvrdi da je situacija toliko ozbiljna da "u današnje vrijeme izgleda da niko nije spreman da ostane posvećen vezi i da ne 'švrlja'".

Iako je pojava pilula za kontracepciju donijela i neke pogodnosti, Velč smatra da su ih negativne posljedice uveliko premašile i da je nastala anarhija.

Rakel Velč se proslavila 1966. godine filmom "Milion godina prije nove ere", a tokom sljedeće decenije je postala sinonim za žensku ljepotu, pa su je tako čitaoci magazina "Plejboj" proglasili za "najpoželjniju ženu sedamdesetih".

Ipak, u intervjuu povodom pola vijeka od početka prodaje pilule za kontracepciju u SAD, glumica se distancirala od seksualne revolucije, iako je i sama bila jedna od njenih perjanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana