Noletova svadba vijeka

Agencije
Noletova svadba vijeka

Sve je spremno za svadbu vijeka - vjenčanje najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i njegove vjerenice Jelene Ristić koji će danas stati na ludi kamen na Svetom Stefanu u Crnoj Gori.

Nole i Jelena sinoć su trebali da imaju zabavu, a poslije današnje ceremonije građanskog vjenčanja mladence i goste očekuje glamurozno svadbeno veselje u rizortu "Aman" na Kraljičinoj plaži. Crkveno će se vjenčati 13. jula u crkvi Svetog arhiđakona Stefana.

Mladi par stigao je preksinoć u Crnu Goru privatnim letom, a skoro u isto vrijeme stigli su i Noletovi roditelji, Dijana i Srđan Đoković. Jelena i Novak zahtijevali su potpunu diskreciju pa su sobarice, hostese, kuvari, članovi obezbjeđenja i svi ostali koje su angažovani za slavlje potpisali izjavu da neće otkrivati detalje ceremonije, kao i da neće koristiti mobilne telefone i fotoaparate.

Brojne novinarske ekipe čekale su dolazak Đokovića i njegove porodice u Crnu Goru. Teniser je za tu priliku obukao plavo-bijelu majicu i crveni šorc, a u torbi nosio dva teniska reketa. Svadbena ceremonija zatvorena je za javnost, a portparol Đokovićeve porodice rekao da će medijima biti poslato saopštenje, ne navodeći detalje. Par, koji čeka prvo dijete, navodno je htio privatno vjenčanje samo sa najbližim prijateljima i rodbinom. Prema najavama, na vjenčanju će biti i Noletovi treneri Boris Beker i Marjan Vajda, kao i nekoliko tenisera, među kojima i Marija Šarapova i Endi Marej.

Crnogorski mediji juče su naveli da se na Svetom Stefanu odvijaju posljednje pripreme, kao i da su gostima na raspolaganju veliki šator i velnes centar. Za vrijeme veselja turistima nije dozvoljeno da dođu na ostrvo, a dio puta zatvoren je dva dana. Inače, ova svadba pravi je mamac za turiste iz inostranstva. Osim novinara koji su došli iz cijelog svijeta, mnogi Novakovi fanovi fotografisali su se prekjuče ispred Svetog Stefana skandirajući teniserovo ime.

- Nismo htjeli da propustimo priliku da se slikamo ispred mjesta gdje će se Nole vjenčati - rekli su turisti iz Engleske.

Novakov prijatelj i kolega iz Dejvis kup reprezentacije Janko Tipsarević stigao je rano juče u Tivat da bi prisustvovao Noletovoj i Jeleninoj svadbi. Bio je u društvu supruge Biljane Tisparević, a kćerkicu Emili ostavili su u Srbiji.

Brat Novaka Đokovića, Marko podijelio je juče na "Fejsbuku" status koji najbolje dočarava nervozu budućeg mladoženje.

- Evo već ceo dan gledam Novaka, nikako jadan da se smiri, ceo dan nervozan i samo ide negde, drma panika - napisao je duhovito Marko.

O dekoraciji vjenčanja najviše je brinula Jelena, pišu srpski portali i dodaju da je akcenat stavljen na nježne i pastelne boje, ali da mlada nije željela da to bude klasično pa je sve vrlo zanimljivo i neobično.

Priča se i da je mladoženja potrošio 2,5 miliona evra za svadbu. Smještaj u luksuznom rizortu "Aman" pored Svetog Stefana, koji je Nole zakupio, košta dva miliona evra. Đoković je svim gostima obezbijedio i povratne avio-karte, dok je konobare i dekoratere isplatio unaprijed. Među svatovima su slavne ličnosti iz čitavog svijeta. Da je sve brižljivo spremano, govori i činjenica da je juče više od 100 radnika čistilo sve plaže u okolini kako bi zvanice uživale u ovom glamuroznom događaju. Zaposleni su čitav dan užurbano pripremali stolove i postavljali dekoracije sa cvijećem.

Konobari su u kartonskim kutijama donosili piće, među kojim su bile najskuplje vrste piva, šampanjca i vina. Muzičari i pjevači (orkestar Miše Mijatovića, "Femili bend", Željko Samardžić, Lena Kovačević i Milica Todorović), koji će zabavljati goste i mladence, takođe su pristigli u Crnu Goru i uvježbali repertoar koji će izvesti pred svjetskim džet-setom.

Neki od Noletovih prijatelja već u ponedjeljak su doputovali i smjestili se u svoje apartmane, juče su pristizali gosti sa svih meridijana, a mnogi od njih uplovili su čak i na jahtama.

Osim zlatnih stolica, tu su i bijeli baldahini pa će sve djelovati bajkovito. Ljudi koji su zaduženi za dekoraciju u nedjelju su stigli u Crnu Goru i nalaze se na skrivenim lokacijama. Djevojke će praviti cvjetne aranžmane u hladnjačama u kojima je i do -20 stepeni Celzijusa. Njima je rečeno da će cvijeće na Sveti Stefan unijeti u toku noći, kad bude sigurno da nema prolaznika niti paparaca.

Miroslav Ilić specijalni gost

Pjevač Miroslav Ilić zvanično se dogovorio sa Noletom da bude specijalni gost na njegovom vjenčanju pošto teniser obožava njegov glas i pjesme. Iako se u javnosti spekulisalo da će "slavuj iz Mrčajevaca" pjevati na svadbi vijeka, tek prekjuče je potvrđeno da će on ovaj događaj uveličati pjesmom.

Sudbonosno "da" na Teslin rođendan

Interesantno je da će teniser sudbonosno "da" reći baš danas, 10. jula, na 158. godišnjicu rođenja Nikole Tesle. Novak je, inače, jedan od najvećih poštovalaca lika i djela slavnog srpskog naučnika, pa je čak i svom novom psu dao ime Tesla.

Laura Pauzini tražila 220.000 evra da pjeva na vjenčanju

Novak Đoković i njegova ljepša polovina Jelena Ristić prvobitno su željeli da angažuju Lauru Pauzini, ali su odustali zbog nevjerovatnih uslova koje je ova pjevačica postavila. Italijanska pop diva nije bila nimalo skromna kada je tražila honorar za svoj angažman, pa je njen menadžer predložio cijenu od 220.000 evra za samo jedno veče. Jedan od njenih zahtjeva je bio taj da se ne pominje da je zvanično posjetila Crnu Goru. Slavni par nije pristao da je angažuje pod tim uslovima, ali nema sumnje da će ih muzičari koje su doveli takođe dobro zabavljati.

Prva bračna noć

Nole i Jelena će, prema najavama, prvu bračnu noć provesti u jednom od najljepših ljetovališta u regionu, u luksuznom apartmanu na Svetom Stefanu. Izabrali su posebno romantičan ambijent jednog od apartmana, a fotografije ovog ljubavnog gnijezda osvanule su juče na portalima srpskih tabloida uz druge detalje u vezi sa Đokovićevim vjenčanjem.

Zlatne stolice i dašak  Holivuda

Prema protokolu vjenčanja, Novak i Jelena će sjediti sa kumovima za okruglim stolom kroz koji ide drvo masline, dok su drugi stolovi ukrašeni granama biblijskog drveta - masline.

- Mladenci nisu bili previše komplikovani i tačno su znali šta hoće. Za drugi dan vjenčanja insistirali su na zlatnim stolicama, koje su proteklih dvije godine pravi hit u Holivudu. Takve je na svom prvom vjenčanju sa košarkašem Krisom Hemfrisom imala Kim Kardašijan, a krasile su i dodjelu "Oskara" u Los Anđelesu. Drugi dan biće u znaku Holivuda - kaže dobro upućen izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana