Nole bacao bidermajer, momci se razbježali

Glas Srpske
Nole bacao bidermajer, momci se razbježali

Prvi reket svijeta Novak Đoković bio je najveći šaljivdžija na sopstvenoj svadbi, pa je poslije supruge i on bacao bidermajer, ali su okupljeni momci munjevito pobjegli od mirisnog buketa.

Mlada je, kako običaji nalažu, odmah poslije vjenčanja, koje je bilo u četvrtak uveče, bacila cvijeće djevojkama, ciljajući svoju sestru, koja nije imala sreće jer joj je djevojačku amajliju preotela druga dama. Nole je poznat po velikom smislu za humor, pa je takođe pripremio bidermajer i okupio sve muškarce koji ipak nisu hvatali plijen kao dame, nego su se razbježali.

U trenutku dok su mladenci jedno drugom čitali zavjete u mermernoj kupoli na plaži na Svetom Stefanu, zagrmjelo je, a Novak nije mogao da ćuti nego je u svom stilu rekao: "Eto i Bog odobrava."

Par je izgovorio sudbonosno "da" pred matičarem u kapeli koja je postavljena samo za njih, a uprkos kiši i vjetru, ceremonija je bila glamurozna i mladenci i gosti su se odlično zabavljali.

Na vjenčanju je bilo oko 140 gostiju, a svi su gledali u Borisa Bekera, sa kojim je Novak ponovo osvojio Vimbldon i vratio se na prvo mjesto ATP liste.

Bilo je jako veselo, a kako i ne bi kad se pilo vino "trijumf barik". Za one koji baš i ne vole svjetske specijalitete na meniju su bili proljećna salata, rižoto sa šparglama i graškom, riba ili biftek. Jedino nije bilo rakije, ali niko se nije žalio. "Moritz eis" sladoledi posluženi su gostima prije slikanja sa mladencima.

Na vjenčanju je kumovao Noletov drug iz djetinjstva Neven Marković, koji je fudbaler švajcarskog Serveta.

- Novak i ja smo stari drugari, tokom detinjstva smo svaki dan igrali fudbal, takoreći visili na terenu. Rastali smo se kada je on otišao na akademiju kod Nikole Pilića, ali prijateljstvo i dalje traje - rekao je nedavno Neven.

Među zvanicama su bile mnoge poznate ličnosti sa svjetske i srpske javne scene, kao što su Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević, Boris Beker sa svojim ljepšim polovinama, kao i mnogi drugi. Na svadbi je bio i drugi Novakov trener, Marijan Vajda. Ceremoniji je prisustvovao i Noletov stric Goran Đoković, koji je bio jedan od najveselijih gostiju.

Zvanice su do Svetog Stefana došle u koloni crnih limuzina, a skoro svi su odsjeli zajedno sa samim teniserom u luksuznom rizortu u okviru poluostrva.

Od trenutka kada je ovaj par objavio da će ozvaničiti vezu, javnost je pažljivo pratila sva dešavanja. Vjenčanje vijeka, kako ga mnogi nazivaju, moralo je, uz nekoliko detalja, da dobije tu titulu. Neki od njih su: krunisanje srednjoškolske ljubavi, za nekoliko mjeseci Jelena i Novak će postati roditelji i činjenica da je Đoković sedam dana prije vjenčanja ponovo postao najbolji teniser svijeta, pobijedivši u finalu Vimbldona Rodžera Federera. Slavlje povodom ove pobjede kulminiralo je na svadbi. Prije vjenčanja Jelena i Novak su izjavili da žele da njihova svadba protekne u tajnosti, daleko od medija. Očekivano, pažnja medija nije mogla da se izbjegne, ali se porodica Đoković potrudila da u određenoj mjeri ispuni želje mladenaca. Zaposlenima je zabranjeno bilo kakvo snimanje i fotografisanje događaja. Na ceremoniji je bio veliki broj službenika privatnog obezbjeđenja, a mladence i zvanice čuvala je crnogorska policija sa gliserima.

****

Noletova ljepša polovina, Jelena, maksimalno se odmarala prije vjenčanja, a za svadbu se spremala sa majkom i sestrom kako bi zablistala najsrećnijeg dana u životu. Paparaci su zabilježili novopečenu gospođu Đoković, koja je tokom priprema izgledala krajnje opušteno i bez treme. Samo nekoliko sati kasnije, u elegantnoj bijeloj venčanici, Jelena je zablistala i zaklela se na vječnu ljubav najboljem svjetskom teniseru. Gosti su komentarisali da mlada nikada ranije nije izgledala tako srećno i zadovoljno kao na sopstvenoj svadbi, što je bilo i za očekivati.

Ekskluzivno pravo za snimanje

Pravo da izvještava sa vjenčanja dobio je samo britanski magazin "Hello". Đoković je ranije rekao da mu je ovaj magazin platio 500.000 evra za ekskluzivno pravo na fotografije sa svadbe, a ta suma biće, kako je obećao, uplaćena u humanitarne svrhe. Ceremoniji je prethodila velika žurka koja je organizovana noć prije vjenčanja i trajala do jutarnjih časova, a goste su zabavljali Lena Kovačević i Željko Samardžić.

Mlada uzela jedno prezime

Noletova izabranica Jelena uzela je prezime svog supruga. Glamurozna ceremonija vjenčanja protekla je u predivnom ambijentu pored Vile Miločer. Crkveno vjenčanje uslijediće u subotu i biće u uskom krugu članova porodice i bliskih prijatelja. Koliko se računa vodilo o privatnosti, svjedoči činjenica da niko od gostiju nije bio u prilici da zabilježi taj trenutak, jer su svima prilikom dolaska na plažu oduzeti mobilni telefoni i fotoaparati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana