Njemica Lena Majer pobjednica Pjesme Evrovizije

Glas Srpske
Njemica Lena Majer pobjednica Pjesme Evrovizije

Predstavnica Njemačke Lena Majer pobijedila je u subotu uveče u finalu 55. takmičenja za "Pjesmu Evrovizije", održanog u "Telenor areni", nadomak Osla, javio je Tanjug.


Lena je sa pjesmom "Satelit" osvojila najveći broj glasova publike i stručnog žirija - 246, drugoplasirana je bila turska grupa "MaNga" sa 170 osvojenih glasova, dok su treće mjesto zauzeli predstavnici Rumunije Paula Seling i Ovi sa 162 glasa.

Predstavnik Srbije Milan Stanković sa pjesmom Gorana Bregovića "Ovo je Balkan" zauzeo je 13. mjesto sa 72 osvojena glasa. Vukašin Brajić, koji je predstavljao BiH sa pjesmom "Munja i grom" Dine Šarana zauzeo je 17. mjesto.

Devetnaestogodišnja Lena Majer, koja je tokom glasanja sve vrijeme vodila, opovrgla je tvrdnje koje su posljednjih godina pratile takmičenje "Pjesme Evrovizije" o dominaciji zemalja istočne Evrope i Skandinavije na tom takmičenju, zbog čega predstavnici zemalja direktnih finalista - Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Španije, nisu imali nikakvih šansi.

Zanimljivo je da Majerova nije čak ni svojim prijateljima rekla da se prijavila na kasting za nacionalno takmičenje, kako joj se ne bi podsmijavali ukoliko ne uspije, a pobjeda je u potpunosti iznenadila i zbunila.
Mlada Njemica iz Hanovera, koja je baš u Oslu napunila 19 godina, nema muzičko obrazovanje, nekoliko puta je pokušala u školskom bendu, ali bez obzira na to, njena pjesma "Satelit" je odmah poslije njemačkog nacionalnog takmičenja dospjela na vrh najvažnijih internet portala za "daundlovanje" muzike u Njemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana