Najmoćniji producent protiv Obame

Glas Srpske
Najmoćniji producent protiv Obame

Džeri Brukhajmer, najmoćniji producent današnjice, 41. put nominovan za "Oskara", a kipić je dobio šest puta, zaradio je 12 milijardi dolara u svojoj producentskoj karijeri, drži se sa strane i ne voli preveliku pažnju. Sluša klasičnu muziku, vozi srebrni "ferari", jako je stidljiv i jednoglasno prozvan holivudskim kraljem Midom - dakle, sve što dotakne pretvori u zlato.

Republikanac u krvi, nikada nije krio simpatije prema Džordžu Bušu. Sa druge strane, na meti mu je upravo aktuelni američki predsjednik Barak Obama.

U vrijeme dok su mnogi glumci i reditelji upinjali snage i davali novac koji je putem prodatih mjesta u salama bioskopa trebalo da pomogne Obami da osvoji predsjedničku funkciju, Brukhajmer se okrenuo republikancima.

Obama ga, kaže, nimalo ne fascinira i svaku njegovu inicijativu prati novim patriotskim filmom; naučna reforma - nova medicinska serija "Miami Medical"; povlačenje iz Iraka, novi ratni film koji uskoro počinje da snima itd.

Brukhajmer je omiljeni republikanski holivudski jastreb, finansijer američkih konzervativaca i njihovog posljednjeg predsjedničkog kandidata Džona Mekejna, kojeg je otvoreno podržao i finansijski pomagao.

- Ja radim akcijske filmove. To su filmovi sa dobrim i lošim momcima i slatkim ženama koje ih čekaju - rekao je Džeri koji nema političkih ambicija, ali ne bježi od toga da jasno svima da do znanja za koga je na izborima glasao.

Predsjednika Obamu, kome je popularnost na najnižim granama otkada je preuzeo vlast, pretjerano ne voli jer "odudara od herojskih tipova" o kojima Džeri voli da snima filmove, a i nije bio njegov prvi izbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana