Milan i Vukašin spremni za polufinale

Glas Srpske
Milan i Vukašin spremni za polufinale

Na 55. takmičenju "Pjesma Evrovizije", koje se, od večeras do 29. maja održava u Oslu, u Norveškoj, za najbolji plasman boriće se 39 evropskih zemalja.

Predstavnik Srbije Milan Stanković nastupa sedmi u prvom polufinalu "Pjesme Evrovizije" 2010. On će u pratnji dva vokala Saške Janković i Zorice Brkić i uz dvojicu plesača Aleksandra Jelenkovića i Marka Stojiljkovića izvesti kompoziciju Gorana Bregovića "Ovo je Balkan".

Iz svakog polufinala, prvo je večeras, a drugo u četvrtak, biće izabrano deset finalista, koji će nastupiti 29. maja, uz zemlje koje su se direktno plasirale u finale, a žiri i publika podjednako će odlučivati o tome ko će biti pobjednik takmičenja "Pjesma Evrovizije 2010". Novina je to da će glasanje tokom sve tri večeri počinjati već od prve takmičarske pjesme.

Predstavnik BiH Vukašin Brajić sa pjesmom "Munja i grom" autora Dine Šarana nastupiće pod brojem osam.

Veliko finale je u subotu, 29. maja. Prošlogodišnji pobjednik je Aleksandar Ribak, koji je zaslužan što se ove godine takmičenje održava u Oslu.

Ovogodišnje takmičenje za "Pjesmu Evrovizije" ima za slogan "Podijeli trenutak", a održaće se u novoj "Telenor areni", otvorenoj marta prošle godine u blizini norveške prestonice, čiji je koncertni kapacitet 23.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana