Kejt i Vilijam sa bebom na turneji

Agencije
Kejt i Vilijam sa bebom na turneji

Britanski princ Vilijam i vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton započeli su juče kraljevsku turneju po Australiji i Novom Zelandu, a paru se pridružio i maleni princ Džordž.

Osmomjesečnom Džordžu ovo je prvo zvanično putovanje u inostranstvo, a kraljevska porodica prvo je posjetila Novi Zeland. Malog princa koji je bio u naručju svoje majke Kejt, kao i njegovog oca princa Vilijama, na aerodromu u Velingtonu dočekao je novozelandski premijer Džon Kej i mnogobrojni novinari. Svi su bili nestrpljivi da vide bebu kojoj je ovo tek treće pojavljivanje pred medijima. Princ je do sada samo dvaput bio u javnosti - čim je rođen i u oktobru prošle godine, kada su ga krstili.

Kejt, koja je izlazeći iz aviona "er fors 757" jedva uspijevala da zadrži haljinu i šešir na glavi i malog Džordža obučenog lagano u pantalonice i bijeli džemper, neprijatno je iznenadilo kišno vrijeme sa hladnim i jakim vjetrom.

Kako navode strani mediji, Kejt je bila u kreaciji dizajnerke Ketrin Voker u crvenom kompletu sa kaputićem od istog materijala, ukrašenim srebrnim brošem koji je kraljica Elizabeta Druga dobila na poklon prilikom posjete Novom Zelandu 1953. godine. Par je zatim posjetio sjedište vlade gdje su dočekani tradicionalnim maorskim pozdravom uz dodirivanje noseva, ratničke pokliče i ples.

Dok je Kejt prvi put u posjeti Novom Zelandu i Australiji, Vilijam je više puta obišao ove zemlje, a prvi put još u proljeće davne 1983. godine zajedno sa roditeljima, prestolonasljednikom princem Čarlsom i princezom Dajanom.

Tokom trosedmične turneje po Novom Zelandu i Australiji princ Džordž, koji je treći u redu nasljeđa britanske krune, neće prisustvovati svim dešavanjima. Planirano je da vojvoda i vojvotkinja od Kembridža na Novom Zelandu učestvuju u trci jahti i posjete maorsko selo, ragbi stadion i vinograd, dok će u Australiji posjetiti Sidnej, Adelejd i Kanberu, kao i državu Kvinslend. Posjeta slavnog para je glavna tema na Novom Zelandu, gdje se mediji bave detaljima poput automobilskog sjedišta malog Džordža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana