Brižit Bardo se kandiduje za predsjednika Francuske

Glas Srpske
Brižit Bardo se kandiduje za predsjednika Francuske

Bivši seks simbol francuskog filma Brižit Bardo izjavila je da razmišlja da se kandiduje za predsjednika Francuske na izborima 2012. godine.

Bivša glumica, koja se poslije završetka filmske karijere posvetila zaštiti prava životinja, kazala je da će na to biti primorana jer je sadašnji francuski predsjednik Nikola Sarkozi "izigrao". Zvijezda filma "I bog stvori ženu" zahtijeva da se u Francuskoj donese zakon kojim bi se obezbijedilo da životinje budu omamljene prije klanja, imajući prije svega u vidu koze i ovce koje se žrtvuju u dane muslimanskih praznika. Ona se tim povodom prije nekoliko godina obratila Sarkoziju pismom u kome je tražila njegovu podršku, navodeći da "neko mora da digne glas u odbrani životinja".

- Sarkozi me izigrao jer mi je dao obećanja koja nije ispunio - kazala je 76-godišnja Bardo agenciji AP.

Ona je često dizala prašinu u javnosti zbog kontroverznih stavova o imigraciji i homoseksualnosti i već ima nekoliko osuda zbog rasizma i antigej izjava. U Francuskoj je i dalje voljena ličnost, a nedavna izložba fotografija iz doba njene glumačke karijere doživjela je ogroman uspjeh. Trenutno pokušava da spriječi holivudskog režisera Kajla Njumena da snimi film o njenom životu.

- Film o meni? Niko to ne bi mogao da izvede - rekla je u izjavi za Radio Evropa 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana