Bregin Alkohol najbolji na svijetu!

Glas Srpske
Bregin Alkohol najbolji na svijetu!

Londonski časopis "Songlajns" proglasio je Gorana Bregovića za najboljeg izvođača svjetske muzike u 2010. godini.

Čitaoci i uredništvo časopisa posvećenog "muzici svijeta" odlučili su da Bregović dobije "Songlines Music Award 2010" u kategoriji "najbolji umjetnik" za album "Alkohol", koji je u inostranstvu objavila izdavačka kuća "Wrasse Records".

Za najbolju grupu proglašeni su Kongoanci Staff Bilili za album "Tres Tres Fort", za najbolju multikulturalnu saradnju Džastin Adams i Juldeh Kamara za album " Tell No Lines", a za najboljeg novog izvođača portugalska grupa Deolinda sa albumom "Caicao oa Lado ".

Bregović je u petak u Banjoj Luci održao spektakularan koncert u čast otvaranja novog RTV Doma.

- Šta je ovo? Kada je ovo niklo? Kao da je sletio svemirski brod - rekao je Bregović obilazeći novoizgrađenu zgradu RTRS-a.

Nakon što je pred više od 30.000 ljudi napravio pravi hepening, Bregović se dobro raspoložen fotografisao sa gostim na svečanom otvaranju, a onda je pojurio da pojede Mujine ćevape.

Bregović će uz hrvatsku pjevačicu Severinu biti glavni izvođač      druge večeri novoustanovljenog festivala "Ušće fest", koji "Mjuzikstar" organizuje od 19. juna do 21. juna u Beogradu, uz učešće "Bajage i instruktora", Vlade Georgieva i Bili Ajdola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana