Anđelina: Ne osuđujte me dok ne pogledate film

Glas Srpske
Anđelina: Ne osuđujte me dok ne pogledate film

Reagujući na zabranu da dio svog filma snimi u Bosni i Hercegovini, Anđelina Džoli je napisala pismo u kojem poziva bosansku javnost i udruženje "Žene-žrtve rata" da ne donose sud o filmu prije nego što ga pogledaju ili bar pročitaju cijeli scenario. Anđelina je u društvu supruga Breda Pita nastavila snimanje u Mađarskoj, a na setu su bili i Nikola Đuričko i Goran Jevtić u uniformama srpske vojske.

U pauzi snimanja Đuričko je veselo ćaskao sa Anđelinom i Bredom. Glumica je nastavila sa snimanjem uprkos protestima iz BiH i činjenici da joj je ukinuta dozvola za snimanje u Sarajevu.
- Ne osuđujte me prije nego što pogledate film - stoji u pismu koje je u Anđelinino ime pročitano članicama bosanskog udruženja "Žene-žrtve rata". Glumac i ministar kulture Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović najavio je da će on kao kantonalni ministar izdati dozvolu za snimanje Anđelini zajedno s ministarkom kulture Zeničko-dobojskog kantona.
- Pa neka onda dođe federalna policija i neka nas uhapsi. Zar na taj način zahvaljujemo Anđelini što je, bez obzira na dehumanizovani Holivud, došla i posetila našu sirotinju u Goraždu. Ne vjerujem i potpuno sam u šoku što je donesena takva odluka. Znajući odnos ministra Grahovca prema filmu, smatram da ga je neko dobro izmanipulisao i nešto mu podvalio - smatra Emir.

I proslavljeni režiser Emir Kusturica ističe da ga od vlasti u Sarajevu više ništa ne može iznenaditi.
- Eto im Holivud, pa neka rješavaju probleme koje su sami napravili. Mene takve stvari više ne iznenađuju niti me dotiču - kaže Kusturica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana