Win Phone nadmašio iPhone u nekim zemljama?

Agencije
Win Phone nadmašio iPhone u nekim zemljama?

Kada je udio na tržištu u pitanju, Windows Phone proizvodi daleko su iza Androida i iPhone sa svega 3 odsto. Međutim, kada je Fren Šo, šef odjeljenja za odnose sa javnošću u Mikrosoftu, izjavio da je Windows Phone nadmašio iPhone u 7 zemalja širom svijeta u četvrtom kvartalu ove godine, mnogi su bili začuđeni.

Njujork Tajms tražio je od firme IDC, čije rezultate je Šo navodio, da objasni o čemu se tačno radi.

U kojim zemljama je Mikrosoft tačno nadmašio iPhone?

Sudeći po njihovim podacima u pitanju je šest zemalja: Argentina, Poljska, Indija, Rusija, Južna Afrika i Ukrajina, dok je sedma zemlja zapravo "ostatak centralne i istočne" Evrope.

Kevin Restivo, jedan od analitičara IDC pokušao je da stvari stavi u kontekst: Windows Phone je zapravo ispod iPhone jedno 100.000 jedinica u sljedećim zemljama: Ukrajini, Južnoj Africi i "ostatku istočne i centralne" Evrope.

Takođe, u pojedinim zemljama postoji takozvano „sivo" tržište mobilnih telefona, koje IDC nije uzimao u obzir, tako da je zapravo jako teško utvrditi cifre u tim zemljama.

Restivo je dodao i da se Windows Phone dobro prodaje u zemljama u kojima Nokia ima jaku podršku, koja je ujedno i Mikrosoftov partner.

U tim zemljama ima manje isporučenih iPhone uređaja usljed visoke cijene i manjeg interesovanje operatora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana