Tableti spašavaju „muške” časopise

Agencije
Tableti spašavaju „muške” časopise

Takozvani muški časopisi u posljednje vrijeme bilježe sve veći pad prodaje pa bi njihova posljednja slamka za spas moglo da bude digitalno tržiše, sa akcentom na tablet računare, prenose agencije.

Britanski časopisi koje predvode FHM, Nuts i Zoo u posljednje dvije godine bore se za opstanak juer je prodaja njihovih izdanja značajno opala.

Kako ipak ne bi ugasili ova izdanja, njihovi urednici odlučili su da ih „presele” na itnernet.

Nuts je tako krajem prošle godine objavio svoju elektronsku verziju, koju je za prvih nedjelju dana sa Epleovog Njustenda preuzelo više od sto hiljada ljudi.

Na sličan potez sada se odlučuju i ostali časopisi koji se obraćaju prvenstveno muškoj publici.

Prepisujući od konkurencije koja se uspješno digitalizovala i ostali časopisi sada hrle na internet.

- Čitaoci kupuju časopise za istu cijenu kao što to čine na trafici, ali dobijaju novo i moderno iskustvo uživanja u magazinu - navodi Nikolas Kolridž predsjednik kompanije „Conde Nast”.

Ono što dodatno pogoduje digitalnoj distribuciji ovih časopisa jeste osuda okoline koja je još uvijek aktuelna.

Knjiga koje je prošle godine oborila rekorde u prodaji, „Pedeset nijansi: Siva”, dio erotske trilogije, svoj uspjeh umnogome duguje Kindleu.

Naime, upravo je elektronsko izdanje knjige u početku naišlo na neočekivano interesovanje, da bi tek mjesecima kasnije na red došlo i štampano izdanje.

Izdavači se sada nadaju da će tableti učiniti istu stvar i za muške časopise, koje mnogi još uvijek ne razlikuju od pornografskih sadržaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana