Samsungov bivši developer o Galaxyju S4...

Agencije
Samsungov bivši developer o Galaxyju S4...

Stiv Kondik je bio cijenjeni Android developer koji je radio na CyanogenMod projektu koji je za cilj imao davanje većeg nivoa podešavanja i prilagođavanja korisnicima Androida.

Zato nije bilo preveliko iznenađenje kada ga ja Samsung angažovao da radi za njih. Godinu i po dana kasnije Kondik je napustio svoj posao u Samsungu i podelio par misli o Galaxyju S4 na svojoj Google+ stranici

Generalno, Kondik smatra da je S4 dobar telefon, ali kritikuje Samsungov TouchWiz interfejs koji modifikuje Googleov osnovni izgled Androida.

„TouchWiz je postao konstantniji što se rada tiče – nema više problema sa OS-om. Nažalost, izgleda kao da ga je neko poslao par godina u prošlost. Što se korisničkog interfejsa tiče,on je prosječan, u isto vrijeme je i bolji i gori", smatra Kondik.

On je takođe kritikovao neke od funkcija na Galaxyju S4 poput tehnologije praćenja pogleda:

„Neke od novih funkcija su zaista korisne poput mogućnosti da samo uperite prst ka mejla bez dodirivanja ekrana kako bi dobili kratak pregled njegovog sadržaja. Aplikacija za kameru pretrpela značajna poboljšanja sa novim efektima i korisničkim interfejsom. Najmanje mi je drag „smart scroll" koji bi trebalo da skroluje stranice na osnovu vašeg pogleda, ali me uglavnom samo nervira tako da ga držim ugašenog".

Kondak tvrdi da bi trebalo da kupite Galaxy S4 ukoliko imate SII, ali smatra da ukoliko imate S3 prelazak na novi uređaj nije toliko hitan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana