Samsung: Stiže i REX serija telefona

Agencije
Samsung: Stiže i REX serija telefona

Samsung je najavio lansiranje serije REX, nove serije smart telefona sa poboljšanim funkcijama koje predstavljaju kombinaciju inteligencije i sposobnosti da pruže novu generaciju mobilnog iskustva koje je dostupno za sve.

„Kao inovator i lider na tržištu mobilnih telefona posvećeni smo razvoju najboljih mogućih mobilnih rješenja koja bi odgovarala svim životnim stilovima i budžetima. Zbog toga smo jako uzbuđeni što lansiramo REX seriju na brojnim svetskim tržištima u razvoju", rekao je Dž. K. Šin, predsjednik i direktor jedinice za IT i mobilne komunikacije pri kompaniji Samsung Electronics.

„REX uređaji su dizajnirani tako da daju prednost konsolidaciji bazičnih mobilnih funkcija koje najviše znače korisnicima na različitim tržištima, a kao rezultat nastaje vrhunsko mobilno iskustvo po najboljoj cijeni."

Samsungova REX serija sadrži četiri uređaja: REX 90, REX 80, REX 70 i REX 60. Svaki uređaj je napravljen tako da korisnicima pruži pristup različitim i jedinstvenim funkcijama razvijenim kako bi se njihove dnevne i životne potrebe poboljšale i to po pristupačnoj cijeni.

Spajanjem naprednih funkcija sa intuitivnim načinima korišćenja, REX serija pruža praktična rješenja kako bi upotpunila dnevne potrebe. Njihov QVGA tač skrin korisnički interfejs sa inteligentnim funkcijama dizajniran je tako da pruži jednostavnije, inteligentno korisničko iskustvo svima kojima su osnovne funkcije najbitnije.

Intuitivivni i laki full touch UX

Jednostavna upotreba interfejsa Touchwiz čini da navigacija mobilnim uređajem bude lakša. Izbori menija su organizovani u ikonice koje su poređane na velikom displeju u rasporedu 4x4 čime se postiže lako pregledanje. Za pristup društvenim mrežama je dovoljan samo jedan klik, dok praktični programi nude lak pristup vremenskoj prognozi i drugim aplikacijama koje se često koriste.

Stilizovani i kompaktni

Zakrivljeni dizajn Samsung REX serije inspirisan je estetikom prirode. Njihova kompaktna veličina korisnicima pruža ugodno držanje i dozvoljava pogodno korišćenje jednom rukom. Okvir od brušenog metala, organski i prirodom inspirisan dizajn, kao i delikatna crna pozadinska maska stvaraju moderan i sofisticiran izgled.

Dual SIM Always On

Korisnici koji žele da im privatni i poslovni pozivi budu odvojeni cijeniće Dual SIM funkcije na Samsung REX, što im nudi funkcionalnost dva telefona u jednoj mobilnoj jedinici. Kako bi osigurali da nijedan poziv ne bude propušten, opcija Dual SIM Always On – „Dual SIM uvijek uključen", vam omogućava da primite poziv na jednoj SIM kartici čak i kada ste na drugoj liniji.

Samsung REX vam efikasno dozvoljava da promjenite maksimalno 5 SIM kartica bez potrebe da restartujete telefon. Idealan za poslovna putovanja na različitim mjestima pokrivenosti ili za one koji žele veću fleksibilnost tarifnih paketa, funkcija Dual SIM vam dozvoljava da kontrolišete svoje mobilno iskustvo.

Esencijalna mobilna inteligencija

Posjedujući sve esencijalne funkcije za inteligentno mobilno iskustvo, Samsung REX serija garantuje brzo surfovanje internetom i podršku aplikacija putem pretraživača Opera Mini. Zahvaljujući tome, REX serija omogućava neometan pristup društvenim mrežama ili razmjeni poruka, uključujući tu i platformu ChatON, što znači da ste uvijek povezani sa svojim prijateljima.

„Telefoni sa poboljšanim funkcijama i dalje predstavljaju ogromnu mogućnost za proizvođače mobilnih telefona, naročito na tržištima u razvoju sa ograničenim cijenama", rekao je Ijan Fog, viši glavni analitičar za mobilne i telekomunikacione studije pri IHS-u.

„IHS procjenjuje da će postojati 653 miliona telefona sa poboljšanim funkcijama kao i bazičnih mobilnih telefona u cijelom svijetu u 2013. godini. Telefoni koji pripadaju bazičnoj klasi smart telefona moraju da se takmiče sa još pametnijim telefonima osjetljivim na dodir sa poboljšanim funkcijama koji, kao i smart telefoni, nude pristup većini društvenih mreža, igrica i prednosti mobilnog interneta, ali po uvijek primamljivijoj cijeni."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana