Prototip iPhonea bio je potpuno drugačiji

Mashable
Prototip iPhonea bio je potpuno drugačiji

iPhone je možda uglađen i lagan smartfon, ali sudeći po nedavno objavljenim fotografijama, rani "prototip" uređaja izgledao je potpuno drugačije od telefona koji danas poznajemo.

Sajt Ars Technica došao je u posijed slika bivšeg radnika u Appleu koje prikazuju razvojno okruženje onoga što će kasnije da postane iPhone. Slike su navodno napravljene 2005. godine.

Razlike između prototipa i finalnog proizvoda su više nego primjetne. Dimenzije prototipa iznose 5 inča sa 7 inča, i sličniji je iPadu mini (5.3 inča sa 7.87 inča). Prototip je takođe i nešto deblji (2 inča). Pored veličine, takođe posjeduje i brojne stvari koje smo navikli da vidimo na PC računarima poput serijskog, Ethernet i USB porta.

Čip koji se nalazio u telefonu bio je klokovan na 200-233MHz dok je prvi iPhone, predstavljen 2007. godine, koristio 620MHz čip ali je on bio spušten na 412MHz.

Međutim, sudeći po neimenovanom izvoru, Apple nije namjeravao da počne sa prodajom ovakvog proizvoda – svi portovi uključeni su jedino kako bi olakšali dalji razvoj uređaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana