Kome je potreban ekran od 17 inča?

Agencije
Kome je potreban ekran od 17 inča?

Odgovor na ovo pitanje je - korisnicima modela Tesla S, s obzirom da se pomoću njega kontrolišu praktično sve funkcije ovog automobila.

Tesla S je po mnogo čemu poseban automobil. Od njegovog električnog pogona, preko performansi, pa do luksuzne unutrašnjosti u kojoj dominira ogromni centralno postavljeni 17 inčni ekran osjetljiv na dodir.

Za generaciju koja sve više koristi tablet uređaje, ovaj ekran je idealan korisnički interfejs u savremenom automobilu. Sa druge strane, za vozače sklonije konvencionalnim komandama, ovakvo rješenje je prava noćna mora.

Pomoću ekrana kontroliše se sve, od visine oslanjanja, preko svjetala, pa do podešavanja sistema za regeneraciju energije kočenja.

Pogledajte demonstraciju korišćenja ovog ekrana:

Iako u Tesla tvrde da se korisnici mogu brzo prilagoditi upotrebi ovog upravljačkog sistema, postavlje se pitanje koliko je on funkcionalan tokom vožnje, kada je sva pažnja vozača usmjerena na dešavanja na putu.

Kroz eksploataciju modela S pokazaće se da li su veliki ekrani koji su osjetljivi na dodir budućnost auto-industrije i da li zaista mogu da zamjene konvencionalne komande.

Pogledajte performanse modela Tesla S na stazi dužine 400 m.

Pročitajte o rekordnoj distanci koju je prešao Tesla S ja jednim punjenjem baterija.

Pročitajte o testu modela S u realnim uslovima vožnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana