Kako prevariti kameru?

Agencije
Kako prevariti kameru?

Uprkos uvriježenom mišljenju da je fotogeničnost urođena, postoje dobro čuvane tajne velikih majstora kako natjerati objektiv da radi za vas. Potrebno je samo malo strpljenja, šminke i mnogo samokritičnosti!

Za savršeni izgled na fotografijama nisu zaslužne samo dobre crte lica i savršeni osmjeh. Postoji niz trikova koji omogućavaju da uz znalačku upotrebu tek nekoliko njih svaka osoba bude očaravajuća.

Fotogeničnost mnogo zavisi i od toga kako stojimo ispred objektiva. Stav treba da bude ležeran, ramena zabačena, a brada malo spuštena. Pogled je taj koji će reći sve - otvorite širom oči i pustite da sjaj u pogledu učini sve ostalo.

Ukoliko vas priroda nije obdarila izraženom vilicom i jakim jagodicama nema mjesta očajanju. Malo sijenčenja kontura lica bronzerom učiniće vas ljubimcima okulara poput dive Marlen Ditrih.

Kod nanošenja podloge za lice i pudera, važe pravila obrnuta svakodnevnom šminkanju. Kamera ne voli sjaj, stoga se potrudite da svježinu dočarate paletom mat pudera i rumenila.

Što se tiče usana, sjaja nikad dosta! Nanestite ga obavezno preko ruža, providan ili u boji. Reflektovanje svjetlosti učiniće vaše lice ozarenim, a osmijeh blistavim.

Sijenka za oči ne smije biti masna, niti svjetla. Po pravilu blic i reflektori posvijetle nijansu na kapku, stoga se ne plašite zagastitih tonova, dokle god ih nanosite uredno.

Naravno, ne zaboravite da veliki dio uspješnog fotografisanja leži u samokritičnosti. Za određivanje boljeg profila i pravog ugla, zvijezdama pomažu timovi ljudi, ali će biti dovoljno da provedete izvesno vrijeme pred ogledalom i sami zaključite da li je vaš adut anfas, lijevi ili desni

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana