Chrome: Stvari koje niste znali da umije

Mashable.com
Chrome: Stvari koje niste znali da umije

Od svog predstavljanja 2008. godine Chrome je postao jedan od najdominantnijih brauzera. Međutim, koliko dobro poznajete sve njegove mogućnosti?

Ukoliko još niste uronili u Chrome Flags – eksperimentalnu laboratoriju sa novim mogućnostima, sada je pravi trenutak da to učinite.

Samo u pretragu ukucajte chrome://flags i dobićete listu interesantnih podešavanja, mada, neka će raditi na vašem OS-u a neka neće.

Chrome može da generiše šifre

Ukoliko koristite Windows, Linux ili Chrome Os, ovo podešavanje će umjesto vas popunjavati šifre kada otvorite stranicu za kreiranje naloga. Sve što je potrebno jeste da pronađete funkciju "Enable Password Generation ".

Daje vam pregled tabova

Ova mogućnost već je poznata svim Apple fanovima, a sve što je potrebno da učinite jeste da tri prsta spustite niz trekped i to je to – moćićete da vidite sve vaše otvorene tabove na jednom ekranu.

Ukoliko želite ovu mogućnost samo pronađite "Tab Overview".

Naslagani tabovi

Ukoliko ste se umorili od ređanja tabova na vrhu ekrana do broja kada više ne možete da ih identifikujete, možda želite da probate "Stacked Tabs"? Kada pokrenete ovu opciju tabovi se neće smanjivati već će se slagati jedan na drugi.

Sačuvajte stvari za kasnije

Ako ste ikada naletjeli na link ali niste imali vremena da pročitate cio tekst, samo instalirajte Pocket, ovo zgodno dugme dozvoljava vam da sačuvate članke za kasnije – i to sve na jednom mjestu.

Izađite na kraj sa svim četovima

Takl.to konsoliduje svu vašu onlajn komunikaciju – Gtalk, Facebook chat, Instant Messenger pa čak i SMS, i to sve u jednom tabu. Pričajte sa svim vašim prijateljima, porodicom i poslovnim saradnicima iz jednog jedinog prozora.

Oslobodite Facebook beba

Da li vas beskrajni nizovi galerija beba na Facebooku izluđuju? Uz pomoć aplikacije unbaby.me možete da sve te fotografije zamjenite korisnim stvarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana