Ako kupite ovu video-igru, idete u zatvor (FOTO)

G.S.
Foto: Ilustracija

Kad vam neko kaže „najkontroverznija video-igra“, obično pomislite na neku gdje je nasilje glavni faktor.

Međutim, jednu je nelegalno posjedovati a nema veze sa hororima.

Postoji jedna video-igra za PlejStejšn 2 za koju malo ljudi zna, a koja ne samo da je uklonjena iz prodaje, već je i postalo nezakonito da je neko posjeduje.

U pitanju je naslov pod imenom "The Guy Game", trivia igra u kojoj igrači moraju da daju tačne odgovore na kviz-pitanja kako bi im se polako otkrila fotografija žene bez gornjeg dijela odeće.

Ova video-igra objavljena je 2004. godine, a postala je ilegalna zbog načina na koji je napravljena - ispostavilo se da su neki snimci napravljeni na žurkama tokom ljetnjeg raspusta u Teksasu.

U teoriji, snimateljska ekipa bi trebalo da priđe ženama, zatraži im lične karte, i onda ako pristanu, da im postavi pitanje. Ako odgovore tačno, dobijaju novac, a ako pogriješe, moraju da „pokažu grudi“, kako piše u sudskim dokumentima.

Problem je nastao kada je jedan igrač - na sopstveni užas - otkrio da je na snimcima u igri njegova sestra koja je tada imala samo 17 godina. Ona je kasnije dobila developera, studio Tophevi, na sudu, a igra je povučena iz prodaje, prenosi B92.

„Čovjek je odlučio da naše urnebesno i zabavno predstavljanje ludila tokom ljetnjeg raspusta nije prikladno za svijet gejminga“, navedeno je bilo na sajtu ovog studija poslije presude. Malo nakon toga, studio je bankrotirao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana