Top Gear predmet prvoaprilske šale

Agencije
Top Gear predmet prvoaprilske šale

Holandska policija izvinila se zbog prvoaprilske šale jednog svog službenika. On je u nedjelju 31. marta na zvaničnoj veb strani nacionalne policijske uprave objavio da će glavni autoput u toj zemlji biti zatvoren 1. aprila kako bi ekipa britanskog Top Gear-a pokušala da obori svjetski rekord u brzini.

Iako je lažno obavještenje uklonjeno sa sajta holandske policije nakon jednog sata, smatra se da je ono izazvalo pometnju kod mnogih Holanđana koji su planirali da putuju 1. aprila, na drugi dan Uskrsa.

"Bila je to šala jednog kolege koji nije dobro razmislio o posljedicama koje takva dezinformacija može da izazove u javnosti", rekao je portparol holandske policije.

U prvoaprilskoj šali navedeno je da će deonica autoputa Amsterdam-Utreht biti zatvorena u dužini od 30 km, jer će Džeremi Klarkson i njegove kolege pokušati da obore svjetski rekord u brzini od 460 km/h.

Klarkson i ekipa Top Gear-a i ranije su upadali u razne nevolje zbog nesvakidašnjih akcija tokom snimanja emisija, ali ovoga puta su ni krivi ni dužni navukli na sebe gnijev vozača u Holadniji.



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana