Rusi planiraju brend luksuznih automobila

Agencije
Rusi planiraju brend luksuznih automobila

Prodaja luksuznih automobila posljednjih godina sve više cvjeta širom svijeta uprkos ekonomskoj krizi, a jedna od zemalja u kojima najbolje prolaze najluksuzniji svjetski automobili je i Rusija. Inicijativa za formiranje domaćeg brenda luksuznih automobila dolazi od same Ruske vlade, a njihova želja je da se suprotstave popularnim stranim brendovima.

Ruske novine Rosiskaja Gazeta su prenele da je ministar industrije i trgovine Denis Manturov tražio od lokalnih proizvođača automobila GAZ i Zil, ali i proizvođača sportskih automobila Marusije da razviju predloge za novi luksuzni brend.  

Po navodima ruskih novina, Manturov nudi podršku države kako bi brže pokrenuo ovaj projekat, a Marusija je već potvrdila da su počeli rad na svojoj ponudi.  

ZiL već pravi armirane limuzine za rusku vladu, a sa obzirom na veličinu ove kompanije, ona bi bez problema mogla da proširi svoje polje rada i na luksuzne automobile, dok je Marusija mala kompanija koja prodaje nekoliko sportskih automobila godišnje, a trenutno radi na novom modelu "B2".  

Naravno, pokretanje potpuno novog brenda luksuznih automobila će biti ogroman izazov sa obzirom na konkurenciju, a ostaje da se vidi kojom brzinom će napredovati ruski projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana