Reno i Nisan grade zajedničku fabriku u Indiji

Agencije
Reno i Nisan grade zajedničku fabriku u Indiji

Dva proizvođača automobila, francuski Reno i japanski Nisan, investiraće u drugu zajedničku fabriku, u Indiji, namijenjenu proizvodnji vozila po nižim cijenama, koja će započeti u drugoj polovini 2014. godine, prenose agencije.

Reno i Nisan će uložiti oko 250 miliona evra u izgradnju fabrike u Indiji, u Čenaju, na jugu zemlje, gdje već imaju jednu zajedničku fabriku, piše francuski Ekspres, pozivajući se na japanski list Nikej.

Nova fabrika imaće kapacitet od 200.000 vozila godišnje i isključivo će proizvoditi jeftinija vozila, kao što je Datsun, stara Nisanova marka koju proizvodjač planira da ponovo lansira u 2014. na tržištu Indije, Indonezije i Rusije.

Osim ovog modela, proizvodiće se i dva jeftinija Renoova modela.

U već postojećoj zajedničkoj fabrici u Indiji prozvodi se 400.000 vozila godišnje.

Proizvodnja iz nove fabrike biće namjenjena lokalnom tržištu, ali će se jedan broj vozila raditi i za izvoz, naročito u Evropu, Bliski istok i Afriku.

Modeli marke Datsun prodavaće se po ceni od 4.000 evra, dok će modeli specijalno rađeni za lokalno tržište koštati svega 2.500 evra.

U 2012, francuski proizvođač je prodao na ovom tržištu blizu 35.000 vozila (marke Reno i Dačija zajedno), što je 25 puta više u odnosu na prethodnu godinu.

Što se Nisana tiče, prodao je približan broj vozila, odnosno, 33.000, što je povećanje od 46 odsto na godišnjem nivou, prenosi Tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana