Novi Logan MCV na ženevskom salonu

Agencije
Novi Logan MCV na ženevskom salonu

Rumunski proizvođač automobila na ženevskom salonu predstavlja dva noviteta. Iako se očekivalo da pored druge generacije modela Logan MCV, Dacia prikaže i osvježeni Duster, umjesto njega posjetioci sajma moći će da vide specijalnu verziju ovog terenca pod imanom Aventure.

Premijerom novog Logana MCV Dacia zaokružuje obnovu game modela Logan/Sandero.

Ohrabren dosadašnjom prodajom ovog automobila, koji je od 2006. plasiran na oko 40 tržišta u blizu 340.000 primjeraka, rumunski proizvođač zadržao je osnovni koncept vozila uz novi savremeniji dizajn spoljašnjosti i koristan prtljažni prostor od 573 litra.

Vozilo je dugačko 4,49 m, a moguće je transportovati teret dužine do 2,7 m. U osnvnom paketu opreme kupcima su pored ostalog dostupni i elektronska kontrola stabilnosti (ESC sistem) i bočni vazdušni jastuci.

Kao opcija, sada se nudi i Media Nav miltimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir, tempomat, zadnji parking senzori i Eco mod funkcija za ekonomičniju vožnju.

Kao i novi Logan/Sandero, i MCV ima u ponudi dva benzinska i dva dizel motora. Tu je najpre trocilindrični 0.9 litarski turbo-punjeni benzinac sa 90 ks, prosječnom potrošnjom od 5 l/100 km i CO2 emisijom koja iznosi 116 g/km.

Osim toga, dostupan je i 1.2 litarski benzinski agregat sa 75 ks.

Kada je riječ o dizel motorima, kupcima je na raspolaganju 1.5 litarski dCi, u dve varijante, sa 75 ks i 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta, osnosno sa 90 ks i 220 Nm.

U Daciju kažu da ovaj agregat ima prosečnu potorošnju od 3,8 l/100 km uz CO2 emisiju od 99 g/km.

Novi Dacia Logan MCV stiže na tržište u drugom kvartalu 2013, kada će biti poznata i njegova cijena.

Aventure je specijalna ograničena serija modela Duster. Kao što i samo njegovo ime kaže, namjenjen je avanturistički nastrojenim vozačima koji se često kreću po prirodi.

Radi boljeg snalaženja u vožnji van asfalta u noćnim uslovima, na krovu se nalaze dva reflektora, a u opremu je uključen i Garmin satelitski navigacioni sistem. Patosnice koje dolaze uz ovaj automobil izrađene su od gume zbog lakšeg održavanja i uklanjanja prašine i blata koje se nakupi u terenskoj eksploataciji.

Dacia Duster Aventure pojaviće se u prodaji na odabranim tržištima u aprilu 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana