Mercedes CLA 45 AMG u video igrici

Agencije
Mercedes CLA 45 AMG u video igrici

Mercedes CLA 45 AMG pokazao je prvi put svoje lice na fotografiji kojom se najavljuje nova video igrica za Play Station 4.

Najsnažnija verzija nove Mercedesove kupe-limuzine virteulno je predstavljena zajedno sa drugim Mercedesovim automobilima (među kojima je i model A 45 AMG), koji su dostupni takmičarima u igrici Drivenclub. Riječ je o trkačkoj video igrici koja je ekskluzivno razvijena za najnoviji Play Station 4.

Zvanična premijera Mercedesa CLA 45 AMG zakazana je za Sajam automobila u Njujorku, koji će se održati krajem marta 2013. godine. Njemački proizvođač još uvijek nije saopštio detalje o novom AMG modelu, ali je gotovo izvjesno da će automobil biti opremljen istim 2.0 litarskim četvorocilindričnim turbo-punjenim benzinskim motorom koji pogoni i Mercedes A 45 AMG.

Ovaj agregat projektovan je da proizvede 360 ks, uz 450 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Povezan sa sedmobrzinskim automatskim mjenjačem sa duplim kvačilom, koji snagu prenosi na sve točkove pomoću novog 4MATIC sistema, motor je u stanju da Mercedesov sportski model pokrene iz mjesta do "stotke" za oko 5 sekundi, prije nego što dostigne maksimalni, fabrički limitiranih, 250 km/h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana